Azada: In Libro – trei lumi într-o singură carte


Fanii seriei Azada au o nouă continuare a jocului, după Azada şi Azada 2: Ancient Magic vine Azada: In Libro, în care trebuie să călătorească în trei capitole ale cărţii, de fapt trei lumi diferite din Azada, pentru a o salva din nou. Ideea noului joc din serie este oarecum diferită de cea din primele două părţi, dar la fel de captivantă. Acţiunea ne poartă prin Praga, acolo unde aflăm că am moştenit o casă, şi unde ne întâlnim din nou cu Titus, care ne călăuzeşte şi în această aventură.

imagine imagine

El ne va explica faptul că trebuie să salvăm gardienii fiecăreia dintre cele trei lumi, în care intrăm dând pur şi simplu click pe pagina corespunzătoare din carte. Avem multă interacţiune cu scenele în care se desfăşoară acţiunea, trebuind să rezolvăm provocări ce presupun de exemplu luarea unor obiecte în inventar şi folosirea lor în altă parte, sau rezolvarea unor mini-jocuri. Trebuie să explorăm cu atenţie fiecare colţişor al scenei, care ne poate pune în dialog cu vreun personaj, ne poate conduce spre o altă scenă, ne poate dezvălui un obiect sau o zonă de analizat mai de aproape. Suntem ajutaţi din nou de forma schimbătoare a mouse-ului, dar şi de hint-ul reîncărcabil, care ne arată în ce zonă am avea ceva de făcut, sau ne spune că nu avem deocamdată nimic de făcut în acea locaţie. În faţa câte unei probleme sau a unui mini-joc, primim în scris indicaţii despre ce am avea de făcut. Sunt importante şi notiţele din jurnal, ale cărui file se deschid atunci când e ceva important de notat. Uneori apar acolo indicaţii care poate scapă observaţiei noastre. În caz de blocaj mai mare, ne mai vine în ajutor Strategy Guide din Collector’s Edition, sau walkthrough-ul de aici.

imagine imagine imagine

Mini-jocurile pot fi sărite, după ce se încarcă butonul Skip. Unele sunt chiar provocatoare, şi este mai greu este intuit logic ceea ce ar fi de făcut la ele, aşa că dacă nu doriţi să daţi doar click-uri la întâmplare, şi nici nu vă lămuresc celelalte ajutoare, puteţi aştepta încărcarea butonului – nu foarte mult în modul Casual, ceva mai mult în cel Advanced, şi muuult în cel Hard. Dacă în modul Casual zonele importante strălucesc, în cel Advanced nu se mai întâmplă acest lucru, iar în cel Hard nici nu mai primim indicaţii scrise în partea de sus a ecranului. Depinde de cât de multă provocare dorim. Dacă versiunea simplă a jocului se termină cam brusc, în Collector’s Edition mai avem bonus un capitol final, şi de asemenea, pentru doritori, tapeturi şi screen saver-e pentru Windows. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Genial joc. Inclusiv prietena mea (care e un pic anti-jocuri) a fost captivata. Jucata in 2, pe Hard, a pus mintea la contributie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *