Evoluţia telefoanelor mobile


Noile telefoane mobile, mai precis cele de tip smartphone care – dacă încă nu sunt – vor deveni probabil în foarte scurt timp tipul standard (oare cine îşi mai cumpără unul simplu doar cu funcţii pentru voce?), preiau şi reunesc astăzi sarcini pentru care nu cu foarte mulţi ani urmă erau folosite alte produse electronice şi articole de papetărie: radio, casetofon, microfon, aparat de fotografiat, ceas, calendar, bloc-notes. Pentru mulţi ele înlocuiesc prin multitudinea de funcţii oferite şi calculatorul personal, mai ales că un smartphone performant vine cu sistem de operare propriu (Android, iOS, Windows Mobile), monitor îndeajuns de mare pentru a tasta scurte texte şi mesaje şi posibilitatea de accesa de oriunde spaţiul web, ca să amintesc numai unele dintre avantaje.

Iată că o firmă americană de telecomunicaţii mobile a vizualizat într-un infografic (v. şi aici iar linkul direct spre imagine aici) evoluţia telefoanelor mobile începând cu prima convorbire la un aparat mobil în anul 1973. Oare câte telefoane moderne ar încăpea în cutia de odinioară?

Mobile Phone Evolution

via: Wilson Electronics


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Sorin spune:

    Adaptare dupa Malraux: celularul viitorului va fi mai mic, sau nu va mai fi deloc?

  2. Xantes spune:

    Eu chiar le-am apucat acele la care vorbeste Dr. Martin Cooper si cel de la Motorola Dynatac! Era in anii 1992 cand aceste „caramizi” erau mandria tehnologiei telefoanelor mobile!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *