Instant File Searcher Professional


În timp ce căutarea oferită nativ de Windows s-a tot îmbunătăţit de la o versiune la alta (acum folosind Windows 7), tot frecvent mă trezesc apelând la alte programe când vreau să dau de un anume fişier. Şi îndrăgitul meu şi cald-recomandatul este Everything, despre care am scris în 2008. Da, e mare păcat că nu a mai fost dezvoltat între timp, dar pentru mine e salvator şi îl folosesc de câteva ori pe zi. Nu e însă perfect. Caută la grămadă, ceea ce e perfect în unele situaţii. În alte cazuri vrei să cauţi mai exact, ca folder dar mai ales ca timp m-ar ajuta pe mine, iar Everything nu poate.

imagine

Mi-a atras atenţia Instant File Searcher Professional care e şi gratuit şi portabil, deci de ce nu l-aş încerca… şi Dvs la fel? Interfaţa spune multe: puteţi alege unde să caute (important: nu poate căuta generic, ca Everything, pe orice unitate), dar şi să filtraţi fişierele după extensii, să alegeţi un interval de timp ori o dimensiune în MB. Lucruri mici dar salvatoare în anumite situaţii. Pe de altă parte, indexarea nu mi se pare că merge cu viteza lui Everything, dar nu e foarte-foarte deranjabil. Personal cred că le voi păstra în paralel: când ştiu numele, cu Everything ajung aproape instant; când ştiu doar că e vorba de un fişier Word la care am lucrat prin noiembrie 2010 şi era “gros”, cu multe imagini în el, Instant File Searcher Professional mă ajută mai mult.

imagine

PS: Nu îmi place că atunci când ai găsit ceva, un dublu click pe fişier nu ţi-l deschide ci ţi-l arată în MS Explorer. Păcat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *