Trage în măr cu extratereştrii


Uite că mai nou – poate de când avem "în casă" telefon cu Android? – îmi plac tot mai mult jocurile ce se bazează pe principiile fizicii. Cel mai recent descoperit este Shoot the apple. Avem un tun, un măr… protejat de un fel de cască, şi… nişte extratereştri – care arată cam ca nişte broscuţe albastre, după părerea mea – ce doresc să ajungă la măr.

imagine imagine

Numai că acesta este "ascuns", la fiecare nivel, după nişte obstacole, aşa că trebuie să stabilim cu atenţie direcţia în care să tragă tunul – dată de linia dintre el şi punctul în care atingem cu degetul ecranul – şi viteza cu care să tragă – dată de distanţa de la tun la punctul respectiv. Mai întâi trebuie să îndepărtăm eventualele obstacole, ceea ce poate presupune dărâmarea unor lemne, spargerea unui perete de sticlă, atingerea unui buton, a unui switch sau a materialului explozibil. Mai apoi trebuie să găsim unghiul şi viteza potrivite pentru a-i proiecta pe extratereştri până la măr. Aceasta presupune uneori să îi aruncăm cu boltă mare pentru ca să sară peste obstacole înalte, alteori să îi facem să se strecoare printre paletele unor morişti în mişcare, printre bile sau de pe o platformă mişcătoare pe alta. Ne ajută faptul că punctul în care am atins ecranul la tragerea anterioară rămâne vizibil pe ecran, aşa că ne este uşor să ajustăm puţin tragerea, dacă am ratat doar cu 1 milimetru mărul.

imagine imagine imagine

Dinamica jocului este influenţată şi de faptul că, având mâini şi picioare care li se "bălăngănesc", extratereştri nu rămân fix în poziţia în care au căzut, aşa că se poate ca în timp ce ne concentrăm să tragem cu un altul, mâna unuia deja proiectat să atingă mărul.  La fiecare nivel primim un număr de monede în funcţie de numărul de stele obţinute – ce depinde de numărul de extratereştri folosiţi. Cu o anumită sumă putem debloca pachetul următor de nivele – în total sunt 10 pachete, fiecare cu câteva zeci de niveluri. Jocul asigură deci multe ore de relaxare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *