Integrame… ecologice :)


În vacanţe căutăm pentru copiii noştri mai mari reviste cu integrame potrivite vârstei lor – nu atât pentru că unele "de adulţi" ar fi prea grele, cât pentru conţinutul cu bulină roşie uneori al revistelor pentru cei mari. Acum am găsit însă varianta prin care mai salvăm un copac :), şi ceva bănuţi, şi anume Integrameonline.ro. Conform materialului său de prezentare, situl, susţinut de Maxim Publisher, se mândreşte cu peste 2000 de integrame publicate, 10 integrame noi adăugate în fiecare zi, din "toate" domeniile: sport, muzică, filme, celebrităţi, culinare… Şi peste 350 integrame pentru copii, adaug eu.

imagine

Din meniul din stânga al sitului, vă puteţi alege gradul de dificultate al integramelor, de la Copii la Expert – poate nu am mai dezlegat eu de mult timp rebusuri şi integrame, dar unele de la nivelul Avansat mi-au dat deja bătăi de cap. Mai sunt evidenţiate categoriile Anagrame – în care în căsuţele marcate cu albastru trebuie introdusă anagrama cuvântului dat, trebuind evident să fie tot un cuvânt cu sens; Bancuri – dezlegarea integramei oferă continuarea unei glume; Metagrame – la care, pentru obţinerea soluţiei la cuvintele marcate, trebuie să înlocuiţi o literă din cuvintele definiţie, pentru a obţine din nou ceva cu sens; Scarturi – în care, la toate cuvintele, trebuie eliminată o literă din definiţie; Culinare – în care cuvintele marcate cu albastru sunt ingredientele unor reţete; şi în sfârşit Integramele obişnuite.

imagine

Odată aleasă integrama pe care doriţi să o dezlegaţi, la un click pe cuvintele unei definiţii sunt evidenţiate căsuţele în care trebuie înscris răspunsul la definiţie, şi atunci când scrieţi se trece automat la următoarea căsuţă. Situl înregistrează cât timp vă ia dezlegarea unei integrame – timpul în care este deschisă fereastra în navigator. În partea de jos a integramei este oferit şi un motor de căutare în DEXonline.ro – puteţi căuta un cuvânt, şi nu o definiţie. În căsuţa de introducere a cuvântului de căutat în DEX nu merge tasta Space, şi nici Delete sau Backspace – puteţi modifica marcând literele şi suprascriind. Pentru corectură în integramă, însă, funcţionează şi tastele Delete sau Backspace şi suprascrierea. Dacă vă creaţi gratuit un cont, puteţi să vă salvaţi integramele începute şi să primiţi puncte pe cele rezolvate. După ce aţi completat integral integrama, daţi click pe butonul Verifică de jos; dacă sunt greşeli, vor fi semnalate cu roşu căsuţele greşite – nu le şi corectează :(; dacă nu, primiţi punctele şi sunteţi invitaţi să daţi o notă integramei. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *