ScreenBlur: împotriva indiscreţiei


Într-un mediu de lucru cu mai multe persoane ScreenBlur îmi pare a fi o aplicaţie interesantă şi de folosit. Este portabilă, aşa că doar descărcaţi, despachetaţi şi e gata de folosit. Aşa după cum observaţi, afişează în systray o iconiţă cu un lacăt albastru. Un click pe el şi accesul la calculator este blocat, putând fi deblocat doar scriind parola (evident, ea e cerută la prima lansare). Nu trebuie să scrieţi undeva anume parola: pur şi simplu apăsaţi tastele, scriind parola într-un fel de mod invizibil. Când succesiunea e corectă, aveţi din nou acces la calculator.

imagine

Dacă nu prea înţelegeţi fundalul de mai sus am să mă explic: acolo e un fulg de nea mărit. ScreenBlur nu face de fapt blur la ecran ci pune un strat albastru semi-transparent, cu textul vizibil mai sus. Şi, evident, cât e blocat nu mai puteţi face nimic (lansa aplicaţii sau altele). Iar transparenţa e mereu aplicată pe desktopul curat (pe tapetul folosit), nu pe ecranul lăsat de Dvs când v-aţi ridicat de la calculator. Rapid despre meniu:

 • Lock screenblochează imediat (echivalent cu a da click pe lacătul albastru)
 • Set password – permite schimbarea parolei fixată la început
 • Auto Lock – puteţi indica un număr de minute şi activa auto-blocarea, astfel, dacă nu v-aţi atins de taste timp de n minute, se blochează singur
 • Enable Auto Start – dacă bifaţi, programul se va lansa deodată cu sistemul de operare
 • About şi Quit nu cer explicare 🙂

imagine

PS: Are cică şi activarea blocării din taste, cu Esc apăsat de două ori în timp ce e apăsat Ctrl, dar mie mi-a dat emoţii că nu a luat parola. După hibernare şi repornire, a citit-o însă. Mai bine deci din mouse/meniu.

via AddictiveTips


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. haze25 spune:

  Mersi dragut softu si in acelas rand si util …..apropo mi-e imi merge ctrl+esc2:) numai bine 🙂

 2. ids spune:

  Dacă se întâmplă să nu accepte parola, daţi un click şi va merge.
  Se iau măsuri ca asta să nu se întâmple, dar e posibil. 🙂

 3. moroshan spune:

  Abia ce-mi trebuia aşa ceva…
  Mssssss, maestre 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *