WordPress Mobile Edition


Dacă doriţi ca situl Dvs WordPress să fie adaptat şi pentru interfeţele mobile (pentru smartphone-uri şi tablete) sunt câteva soluţii. Una ar fi să construiţi o replică de genul m.situlmeu.ro, un domeniu în care să aveţi un WordPress instalat, dar care să folosească aceeaşi bază de date şi nişte trucuri cu .htaccess pentru a lua wp-content-ul din situl “mamă”. O altă soluţie ar fi să folosiţi un singur sit dar cu două teme: una să se afişeze când se navighează tradiţional (cu browser pe PC, Mac, Linux) şi alta când se navighează de pe mobil (fie cu Android, iOS sau multe altele).

imagine imagine

Vă poate ajuta în acest sens pluginul WordPress Mobile Edition, care constă de fapt într-un plugin plus o temă! Yep! Dacă nu merge din instalare (cum a fost la mine) mutaţi manual tema în wp-content/themes. Şi uite aşa, imediat situl Dvs are o interfaţă nouă pe mobil. Nu e de musai că o să vă placă! Ca la orice temă, veţi avea de lucru să traduceţi în română elemente ale interfeţei, să customizaţi (ştiu că nu e cuvânt românesc) diverse aspecte (ce pagini să se afişeze, să scăpaţi de subsolul – foot-erul – încărcat, ce meniuri să aibă…). Oricum e un punct de plecare!

De observat că – la momentul testelor mele – pluginul vine cu tema Carrington Mobile 1.0.2, pe când dacă mergeţi la sursă se găseşte versiunea 1.2!!! Dacă vreţi să testaţi tema pentru mobile, mergeţi aici. Dar mai important e de observat că pluginul poate fi folosit cu orice temă adaptată pentru telefoanele mobile. Tot ce trebuie să faceţi este să vă băgaţi mâinile în cod. Deschideţi fişierul – unic – al pluginului, wp-mobile.php, şi prima linie de cod (sărind deci peste comentarii) veţi vedea linia evidenţiată şi mai jos, în care trebuie doar să schimbaţi partea marcată cu numele folderului noii teme. Atât. Singurul minus e că pluginul pare abandonat din 2009 (tema din 2010).

imagine

PS: Era să uit. Din interfaţa proprie, pluginul tocmai prezentat permite configurarea listei de navigatoare: mobile browsers şi touch browsers.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *