Puteţi citi CNet.ro de pe mobile!!!


De câteva zile de fapt, dar hai să zicem că de azi – că tot e vineri 13 🙂 – puteţi citi CNet.ro de pe telefoanele Dvs mobile. Evident că şi până acum se putea, dar mai dificil. Degeaba: o interfaţă pentru navigarea obişnuită nu se compară cu o interfaţă pentru mobile, unde nu ai preciza mouse-ului deci “clickul” cu degetul trebuie să fie făcut posibil. Concret folosesc (acum, căci cine ştie ulterior ce voi folosi) pluginul Mobile Smart despre care am scris aici şi tema jQMobile, doar pomenită aici.

imagine

Ceea ce vedeţi mai sus este probabil cum arată CNet.ro pe o tabletă: nu am una, deci nu pot garanta. Dar dacă aveţi vreo tabletă cu Android sau iOS m-aş bucura de ceva reacţii, căci mă simt orb lansând ceva fără verificări serioase. Dacă nu aveţi mobil dar doriţi să vedeţi versiunea pentru mobil folosiţi această adresă: http://www.cnet.ro/?mobile_switch=mobile. Orice click vă va aduce – cred – în interfaţa obişnuită, dar adăugând la finalul oricărui URL secvenţa ?mobile_switch=mobile veţi putea vedea pagina aşa cum arată pentru mobile. Dacă nu vă revine la interfaţa obişnuită, folosiţi în coada URL-ului secvenţa ?mobile_switch=desktop (prima pagină). Încercaţi să modificaţi dimensiunea ferestrei, făcând una înguuustă şi veţi vedea cam cum se vede situl pe mobile. Ce vedeţi mai jos sunt capturi făcute chiar de pe Android-ul meu.

imagine imagine imagine

Recunosc că nu am “pigulit” prea mult tema, deşi se mai poate. I-am făcut o tem mai gri, să semene cât de cât cu situl original, dar trebuie zilele acestea să mai adaug căutarea în sit, să mut titlul articolelor din bara de sus şi altele. Oricum, aşa cum e în acest moment, situl CNet.ro e mult mai citibil decât a fost. Şi totul cu un efort de o oră, poate mai mult (vă daţi seama că nu m-am cronometrat, şi practic de câteva zile tot mai studiez una şi alta şi încerc, dar pus cap la cap nu cred că îţi trebuie mai mult de o oră să îţi “găteşti” situl pentru mobile… mai mult doar pentru “piguleli” şi configurări mai elaborate). Mai pun şi o captură culcat, să arăt că se poate şi aşa 🙂 .

imagine

Închei aici cu rugămintea ca cei care au diverse platforme (smartphone-uri, tablete) să confirme dacă se vede CNet.ro în hainele specifice (şi merge bine), sau apare situl original. Eu până acum pot confirma că pe smartphone cu Android 2.3.3 merge OK. Alte confirmări sau infirmări (mulţumesc anticipat pentru ajutor!).

PS: Voi reveni cu detalii despre tema jQMobile şi despre punctele ei tari şi slabe.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Înţeleg. Mulţumesc. Nu recunosc vizual: de pe ce tableta aţi vizitat? Cu ce OS?
  În schimb http://www.cnet.ro/?mobile_switch=mobile cum s-a văzut?

 2. Cosmin spune:

  Pe Opera mini de pe un nokia cu symbian e ok, se incadreaza bine, iar meniurilor le sta bine sub post.

 3. Cristi spune:

  http://img829.imageshack.us/img829/7053/sc20120113222149.jpg
  e varianta optimizata pt mobil. Browser-ul e cel nativ al tabletei Samsung 10.1 3G, adica Chrome. In mod normal acesta are un convertor ca sa-i spun asa, rezultatul acestuia dorindu-se un hibrid intre afisarea optimizata pt mobil si cea pt. PC. Cu toate acestea am setat agentul pe PC (Desktop) iar rezultatele sunt in proportie de 90% identice cu un ecran de calculator cu rezolutia 1280×800 – exact a capturii. Apar cateodata probleme la unele site-uri cu CSS-urile neformatate corect, insa din fericire acestea sunt rare. Versiunea de Android este 3.2, si astept cu nerabdare cea 4.0 care vine cu optimizari suplimentare. Pana acum nu am intalnit vreun CMS (WordPress, Jooml, Drupal) care sa nu fie formatat corect in mod PC

 4. Raimi spune:

  Verificat .. e ok. Ce bine prinde o astfel de adaptare a site-ului pentru mobil. Buna treaba!

 5. Alexandru D. spune:

  Salut Radu,
  Pe Windows Phone 7.5 nu merge. 🙁

 6. Alexandru D. spune:

  Se pare că dacă accesez prima pagină nu merge tema de mobil cum trebuie, dar dacă accesez un articol este OK.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *