Teme WordPress pentru mobile


Am vorbit în ultimele articole – mai exact fac trimitere la WordPress: schimbarea automată a temei pentru mobile – despre cum putem face ca un sit WordPress să arate bine şi pentru mobile. Dacă nu folosim o soluţie ce vine direct cu temă adaptată, trebuie să găsim noi una. Din păcate nu vom găsi pe net extrem de multe teme adaptate pentru mobile, cât sunt pentru desktop. Cu puţin noroc vom găsi teme cu layout-uri adaptive, care vor arăta bine şi pe desktop şi pe mobil. Sunt însă şi câteva teme special pentru mobile.

imagine imagine imagine

Am vorbit deja despre tema Carrington Mobile (mai jos în pagină), disponibilă şi în afara pluginului. Demonstraţia aici. Un român, Marius Donea, are şi el o temă pentru mobile, legată de un plugin, dar care cred că merge şi separat: Smooci 2. În WordPress Mobile Pack, alt plugin, găsiţi o temă cu vreo patru variaţii de culoare. Evident nu lipsesc temele comerciale, precum Simple Mobile (20 usd – demo). Sau WPTap (50usd – demo). Favorita mea e jQMobile (demo), oferită gratuit de MobilizeToday alături de tema Möbius (demo). Despre jQMobile am să mai scriu, aşa că închei aici invitându-vă să descoperiţi poate şi altele teme printre aceste articole descoperite la o simplă căutare pe Google:

Concluzia: piaţa e săracă, dar la urma urmelor îţi trebuie o temă care să meargă. Acum cel puţin accentul cade pe viteză şi simplitate. Când netul de mobile va fi mai bun şi mai răspândit va câştiga în importanţă şi designul, facilităţile oferite ş.a.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *