SearchMyFiles de la NirSoft


NirSoft au la softuri mici şi bune… cu carul! Desigur, nu au o interfaţă foarte modernă şi adesea sunt destul de tehnice, dar fac ce spun şi în plus sunt portabile. Mici, numai bune de ţinut undeva pe harddisk. Similar şi SearchMyFiles, un program de căutare pe calculator care poate avea şi interfaţă în română dacă descărcaţi fişierul SearchMyFiles_lng.ini pentru limba noastră (e în pagina programului, defilând jos, jos de tot). Nu bate la viteză Everything-ul pe care tot îl laud, dar îl bate la opţiuni.

imagine

Ceea ce vedeţi mai sus e fereastra cu rezultatele căutării. Cum mi-am amintit de Instant File Searcher Professional, prezentat nu de mult, ţin să precizez că şi aici iniţial dublu-click nu deschide fişierul. Dar mergeţi în Opţiuni şi bifaţi Deschide fişierul la Dublu-Click. Atât şi merge! Dar hai să vedem fereastra de căutare. E complexă şi acesta e un avantaj când ai enşpe “fineţuri” pentru căutare. Tot spre deosebire de Instant File Searcher Professional, acesta permite căutarea pe mai multe unităţi pur şi simplu scriind punct şi virgulă între ele. Poţi indica foldere care să fie excluse. Poţi căuta în fişiere un anume text. Poţi limita la foldere căutarea. Poţi indica “greutatea” lor sau data când au fost create ori modificate…

imagine

Şi hai să spunem şi cireaşa de pe tort: poate fi folosit şi pentru a căuta dubluri. L-am testat şi merge de minune! Per ansamblu sunt încântat. Everything pentru situaţiile când ştiu numele fişierului pe care îl doresc; SearchMyFiles pentru când nu ştiu numele, dar ştiu cam pe unde e pe calculator şi, de exemplu, cam când am lucrat ultima oară pe el.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. robert spune:

    Foarte rapid. Merge si in Ubuntu cu Wine!

  2. Adi spune:

    Mai este si Find+Run Robot v2.102.03 by DonationCoder.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *