ThemeRoller pentru jQuery Mobile


Cine foloseşte jQuery UI sigur e încântat de aliatul puternic pe care îl are în ThemeRoller, un instrument online ce permite să îţi realizezi o temă personalizată. Ei bine, şi jQuery Mobile are propriul ThemeRoller. După cum scriam aici, CNet.ro, pentru interfaţa mobilă, foloseşte tema jQMobile. Evident, fiind realizată cu jQuery Mobile permite schimbarea interfeţei cu ThemeRoller-ul (al doilea link din acest articol). Iată deci un loc concret unde vă poate fi de folos.

imagine

Se recomandă – admit că nu am înţeles de ce – să creaţi o temă cu cel puţin trei swatches, adică să lăsaţi acele A, B, C ce apar iniţial. Personal am creat A-ul, am şters B şi C şi recreat B şi C, pentru a fi clona la A. După cum se vede cât de cât din captură, poţi să jonglezi foarte uşor cu culorile paginii, bărilor, butoanelor… şi pe la rotunjimi poţi lucra. Şi desigur, ce modifici vezi imediat cum arată. Eu unul sunt foarte încântat de existenţa configuratorului de teme pentru că am putut să fac scheme diferite la mai multe situri cărora le-am pregătit interfaţă pentru mobile. Vedeţi mai jos trei exemple. Toate folosesc aceeaşi temă, jQMobile, dar evident am umblat la fiecare temă adaptând-o necesităţilor sitului respectiv, şi nu în cele din urmă am realizat nişte teme cu colorit (şi nu numai) diferit.

imagine imagine imagine

PS: O temă realizată cu ThemeRoller poate fi re-editată ulterior, pur şi simplu încărcând fişierul CSS. La exportare se dă ca arhivă ZIP. Există un Help care poate că nu e chiar bine gândit ca afişare (spaţiu mic), dar ajută dacă sunt dificultăţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *