RadarURL: statistici în timp real


Am văzut mai multe situri practicând urmărirea prin radar a vizitatorilor 🙂 . Mă refer la serviciul oferit de RadarURL: în câteva secunde poţi avea un mic cod JavaScript, pe care să îl inserezi în situl tău şi imediat vei avea o idee despre câţi vizitatori sunt la un moment dat. Nu doar tu, ci şi ceilalţi vor vedea câţi sunt pe sit. Nu mă dau în vânt după astfel de gadgeduri aşa că probabil am să scot codul în curând. Câteva zile rămâne însă, demonstrativ. Aşa am putut să văd azi că la un moment dat eram 10 pe sit… altă dată 30-35.

imagine

După cum vedeţi mai sus, serviciul ne şi arată unde pe hartă sunt respectivii vizitatori. Mai sus – nu am prins în captură – sunt indicaţi pe ţări (când scriu acum, sunt 32, câte unu din Polinia, Spania, Italia, Marea Britanie şi Israel, restul din România). Graficele de jos ne spun de sub ce sistem de operare se navighează (acum sunt 34 vizitatori, unul de pe iPhone, unul de pe Android, restul de pe Windows). În fine, e şi graficul cu navigatoarele. Observaţi mai sus bătălia între Chrome, Firefox şi Internet Explorer. De curiozitate m-am tot uitat astăzi comparativ între datele în timp real de la RadarURL şi de la Google Analytics. Evident, nu puşcă. Ba e unul mai generos, ba e altul. Aceasta pentru că au cu siguranţă definiţii diferite la ce înseamnă “vizitator acum”. De exemplu RadarURL indică acum 29 de vizitatori, pe când Google Analytics 21.

imagine

De fapt diferenţele contează mai puţin. RadarURL mi se pare că e bun ca unguent pentru suflete de webmaster, ca să te simţi bine câţi sunt la un moment dat pe situl tău (precum şi să te făleşti altora cu asta). Nu e pentru statistici serioase. Prin aceasta nu vreau să spun că cine foloseşte RadarURL ar fi infantil sau plin de sine. Doar că e mai mult o jucărie. De care, vrei nu vrei, la un moment dat te vei plictisi. Apreciez uşurinţa în folosire, codul mic de inserat şi rapoartele aerisite şi la obiect. Pentru cine în Google Analytics se pierde, RadarURL poate fi bun ca introducere.

PS: Click pe butonul verde – dacă mai e prezent jos – pentru a vedea statisticile live.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. virgil spune:

    Cum il pot introduce in pagina blogului de pe WordPress? Ma tot invart pe aici de ecva vreme si nu ii dau de cap.

  2. radu.capan spune:

    Daca e vorba de WordPress.com, atunci nu cred ca se poate, caci acolo nu poti modifica fisierele temei.
    Daca e vorba de un blog cu WordPress pe spatiu propriu (deci via WordPress.org), atunci in fisierele temei se cauta footer.php si se insereaza codul dat de RadarURL inainte de < / body > (am scris intentionat cu spatii, sa apara in comentariu).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *