Învăţaţi jQuery în 30 de zile


Hi, my name is Jeffrey Way. So here’s the thing: you know you need to learn jQuery! When it’s far and away the most popular JavaScript library in the world, and is easily the most often requested technical skill by employers, it clearly makes perfect sense to dig in, and learn the library. If you promise to give me fifteen minutes a day, for an entire month, then I promise that you’ll come out the other side as a jQuery pro. Aşa sună promisiunea extraordinară făcută într-un proiect gratuit pe care nu prea cred că doriţi să îl rataţi…

imagine

Oferta Learn jQuery in 30 Days vine de la TutsPlus, un sit (de fapt o reţea de situri) cunoscută multora. Iniţial am crezut că e vorba de o sumă de conţinuturi mai vechi, puse cap la cap ca un ciclu nou de lecţii. Ei bine, nu, par a fi lecţii noi, concepute chiar pentru această iniţiativă. Partea şi mai bună este că clipurile video, precum şi materialele implicate în lecţii (adică fişierele web folosite) pot fi descărcate, pentru a le parcurge poate peste un an sau când veţi dori. Nu, nu daţi click pe butoanele de mai jos 🙂 . Le-am pus doar ca să demonstrez că urmărind lecţiile veţi găsi aceste butoane.

imagine

Acest curs gratuit cere cunoştinţe minime de HTML, CSS şi JavaScript. Minime. Şi cei care au deja o idee despre jQuery, dar nu la un nivel foarte înalt, merită să urmeze cursul pentru că sunt diverse detalii descoperite, iar de la un moment dat se va ajunge desigur la multe lucruri noi. Trebuie doar răbdare. Proiectul e la început, iar 30 de zile nu e aşa mult. Ah, ca “instrumente”, pe lângă cursul efectiv veţi avea nevoie de un editor text (şi Notepad++ poate fi suficient) şi de un navigator (ei merg pe Chrome – bravo! – pentru uşurinţa cu care poţi inspecta codul HTML, erorile ş.a.).

PS: Prin 2007 am scris şi eu câteva articole introductive. Evident unele lucruri s-au mai schimbat, nu prea multe, dar o sursă mai proaspătă e mereu de preferat. Oricum, pentru cei interesaţi amintesc din articolele de acum cinci ani – jQuery: Introducere, jQuery: Devine mai interesant!, jQuery: Ce şi de ce?, jQuery: Selectori, atribute, traversări, manipulări…, jQuery: Şi în sfârşit AJAX, jQuery: AJAX şi (alte) preloadere, jQuery: Formular de înscriere cu AJAX, jQuery: Edit in Place… Vedeţi tagul jQuery.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *