Radio Player Live pentru Chrome


Personal îmi place când lucrez să aud ceva în fundal. Sunt momente în care prefer liniştea totală, dar mai rar. Nu, nu ascult ştiri, decât foarte rar, aşa că sunt în căutare de posturi ce difuzează muzică fără prea multă vorbărie. Am scris acum vreun an despre cum putem asculta radiouri online cu KMPlayer şi VLC. Astăzi însă vă prezint extensia Radio Player Live, care îi va interesa exclusiv pe utilizatorii de Chrome, fiind o extensie pentru acest navigator. Mi-am instalat-o cu scepticism, dar acum sunt încântat de ea.

imagine

Am să încep cu avertismentele: posturile de radio online sunt în diferite “formate”, drept urmare pentru redare unele pot avea nevoie de Windows Media Player, altele de VLC. Personal nu am avut probleme, pentru că amândouă îmi sunt instalate pe calculator (la VLC trebuie să lăsaţi bifat pluginul pentru Mozilla, care, da, va merge şi pentru Chrome). Acestea fiind presupuse, pluginul va merge fără probleme. Butonul ce îl instalează e verde când redă muzică, albastru altfel. Playerul, care de fapt nu îl vedeţi după ce aţi dat drumul unui post, poate fi customizat ca şi culori. Ei bine, e inutil, dar plăcut 😉 . Ce vă interesează e însă cum adăugaţi posturi de radio.

Mai jos vedeţi pagina de setări pentru această extensie-Chrome. Mergeţi la Add radio stations. Puteţi adăuga manual, dacă ştiţi linkurile exacte (nu pagina web a postului radio ci linkul pentru redare). Cam complicat, nu? Mai bine mergeţi pe unul din siturile indicate în bara albastră. Extensia face ceva foarte şmecher: când navigaţi pe acele situri şi aţi găsit, prin căutare, postul dorit, lângă el veţi vedea un buton de adăugare pentru Radio Player Live (cu aceeaşi iconiţă ca cea instalată în secţiunea extensiilor). Astfel mi-am putut adăuga rapid Romantic FM, Kiss FM şi alte posturi.

imagine

PS: Se poate ca ascultarea radiourilor din Chrome să fie o soluţie mai costisitoare ca RAM decât dintr-u program precum cele amintite mai sus. Dar depinde de cât RAM aveţi. Pentru cine are permanent Chrome lansat – la mine aşa e – a avea acolo posturile radio la 1-2 clickuri distanţă e supercool.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Florian spune:

    Din toate aplicatiile/extensiile/etc pe care le-am testat eu pana acum, nimic nu a fost mai bun ca TapinRadio. Dar e bine de stiut ca se incearca…

  2. cosmin spune:

    Iti recomand Radio sure. Are o lista impresionanta de posturi, se instaleaza repede, se misca superb pe orice calculator.http://www.radiosure.com/downloadz/downloadz-select/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *