Experimentează cu Dropbox pentru 5GB extra


Dropbox, extraordinarul Dropbox, îţi permite să îţi creşti spaţiul cu până la 5GB colaborând cu ei la o versiune de test. Poate că mulţi v-aţi crescut deja spaţiul prin referirea de prieteni până aţi ajuns la maxim. Ei bine, acum limita poate fi împinsă suplimentar în sus, dar cu unele riscuri. Trebuie să vă instalaţi o versiune beta de aici, iar timp de câteva zile cei ce intră în horă primesc 500MB pentru instalare (dacă încărcaţi o fotografie de pe un dispozitiv extern) şi apoi încă 500MB pentru fiecare 500MB încărcaţi, până la 4.5GB. În total deci 5GB suplimentari. Şi sunt convins că aceşti 5GB rămân pe veci, şi după teste.

imagine

Deja aţi prins probabil ideea: noua versiune permite importarea de exemplu din aparatul foto a tuturor fişierelor media şi încărcarea lor în Dropbox. Ei bine, am făcut două-trei fotografii aiurea, am conectat aparatul la calculator prin cablul USB, şi Autoplay-ul din Windows m-a invitat, printre altele, să folosesc Dropbox pentru a descărca imaginile. Am făcut-o şi imediat am fost notificat de 500MB câştigaţi. Apoi am făcut altceva: pe o memorie USB am pus ceva albume foto de pe calculator, am scos memoria şi apoi reconectat-o: s-a făcut descărcare cu upload şi… pas cu pas alţi 500MB cadou…

imagine

Acum cu sinceritate: versiunea de teste este destul de neinspirată. Nu aş folosi noua facilitate de descărcare în ruptul capului. De ce? În primul rând tot ce se descarcă este redenumit, ceea ce mulţi au criticat şi subscriu. În al doilea rând, opţiunile de descărcare sunt zero (înfigi în USB şi gata: nu poţi pune pe albume sau altceva). Şi totuşi, în viitor, cu ceva finisări, ideea ar putea fi bună, mai ales că se spune că ştergerea fişierelor din folderul “Camera Uploads” nu va şterge şi din Dropbox-ul de pe web (adică va fi un fel de spaţiu de depozitare). Dar rămâne să vedem. Pentru moment sunt dezamăgit de implementarea oferită de Dropbox, dar bucuros că pot pune mâna pe 5GB în plus cu bătăi de cap nu foarte mari (ia totuşi ceva timp să pui giga de poze pe stick, apoi să se sincronizeze cu Dropbox).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Vlad spune:

  Si un link pentru noua versiune nu pui? 😉

 2. Vlad spune:

  Sorry, acum am vazut linkul la locul lui…

 3. antivirus2012 spune:

  Cum ai ajuns la 17,6 GB pe Dropbox? Eu nu am reușit să trec de 15,9.

 4. radu.capan spune:

  Eu am acum 21,2 GB! Dar am pornit de la 5GB când Dropbox era la început (în beta). Apoi am profitat de diverse situaţii (precum cea de mai sus), crescându-mi contul.

 5. Andrei spune:

  Cei care au profitat din plin de astfel de oportunitati si-au putut extinde contul peste 25GB. Aici ma includ si pe mine (28.88GB). Este destul de lucru pt. a atinge nivelul acesta, ai nevoie de 32 de referali, o adresa de universitate (.edu) iar cu un cupon de 2GB si cu bonusurile disponibile la ora actuala inca puteti trece peste 20GB, mai precis 23GB, si aici mai adaug inca 3GB (disponibili pt. 12 luni), asadar urcati pana la 26GB. Pentru cei care nu au sansa aceasta pot sa intre pe fiverr.com si sa dea un search cu termenul „dropbox”: acolo sunt cativa tipi care pentru 5 dolari iti vor extinde contul doar cu link-ul de referal. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *