Toolwiz TimeFreeze


Poate vă amintiţi din trecut de Sandboxie, de BufferZone Security Pro sau de Wondershare Time Freeze 2.0, soluţii care permit protejarea calculatorului pe durate fixe de timp, oferindu-vă ca spaţiu de lucru un mediu virtual, ce nu afectează în mod real sistemul. O treabă excelentă când vrei să testezi programe sau când ai dubii privind viruşii de pe un sit sau dintr-un ataşament de email. În această suită se înscrie Toolwiz TimeFreeze, care înţeleg că din 2 ianuarie 2012 a devenit gratuit! Cool!

imagine

După instalare programul cere repornirea sistemului. Veţi găsi apoi o iconiţă în systray pe care fie daţi dublu click ca să vedeţi ceva ca mai sus, fie click stânga şi veţi lansa unul dintre cele două moduri de funcţionare (care evident se găsesc şi în fereastra de mai sus):

  • Time Freeze: în acest mod sistemul Dvs se “dublează”. Nu, nu e nevoie de un HDD dublu. E o chestie virtuală, ce face ca toate operaţiile pe harddisk şi în regiştrii să pară că se întâmplă. Adică aveţi acelaşi Windows şi puteţi face orice, dar la final, când opriţi modul Time Freeze, tot ce s-a modificat poate fi anulat. Adică vă veţi regăsi Windows-ul în starea dinainte de Time Freeze, fără tot ce aţi făcut între timp (repet: instalări de programe, navigări pe net, deschideri de ataşamente ciudate la emailuri, altele). Atenţie: la ieşirea din Time Freeze, dacă alegeţi să anulaţi ce operaţii s-au făcut, se va face repornirea Windows-ului. Nu e foarte simpatic, dar aşa merge. În schimb e util că avem şi opţiunea să păstrăm tot ce s-a modificat. Cu alte cuvinte am testat un program şi ne place: validăm atunci modificările şi se vor regăsi în Windows şi după ce am părăsit Time Freeze.
  • File Protection: în acest mod folderele şi fişierele alese de Dvs vor fi protejate împotriva vizualizării şi modificării. Doar că nu puteţi pune folderul Windows în acest mod de protecţie (folosiţi atunci primul mod).

Clipul următor explică suplimentar programul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Razvan spune:

    Time Freeze este inclus si in aplicatia sau suita mai bine spus Toolwiz Care.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *