Quell Reflect pentru Android


Quell era un joc din era calculatoarelor de demult. Dar uite că a fost transpus pentru iOS şi pentru Android, iar zilele acestea l-am testat şi eu. Vă trimit spre Quell Reflect în Android Market, de unde poate fi luat pentru 5 leuţi. Pentru fanii jocurilor de logică eu zic că merită. Cu cele peste 80 de niveluri vă poate aduce zile multe de relaxare (presupunând că jucaţi câteva niveluri pe zi, desigur 😉 ). Îmi place mult grafica, precum şi muzica de fundal. Dar haideţi să vedem despre ce e vorba efectiv în joc.

imagine

“Tabla” ar putea duce pe unii cu gândul la Sokoban, dar nu, nu avem de mutat cutii pe anumite poziţii. Îmi aminteşte cumva de Atomix pentru Windows sau varianta pentru Ubuntu, prezentat acum vreo cinci ani. Concret avem nişte “bule” care pot fi trase cu degetul: când le-ai dat o direcţie, ele merg până se opresc în ceva. Dacă sunt ţepi, aţi ghicit, bula se sparge. Uneori sunt mai multe bule într-un nivel, şi unele trebuie sacrificate ca să poţi termina. Ţelul este să culegi toate biluţele (sunt făcute mai mici decât bulele, ca să fie clar vizual): când le-ai cules, ai terminat nivelul. Ca jocul să fie mai interesant, sunt tot felul de provocări: locaţii ce pot fi traversate o singură dată; porţi galbene prin care treci doar culegând biluţe galbene; piese cu ţepi, dar şi piese de lemn mutabile şi altele…

imagine imagine

Nivelurile sunt organizate pe rafturi, pe ani. Câte patru într-un “tablou”. Ce am apreciat este că permite profile. Yep. Nu am mai văzut aşa ceva la jocuri pe mobil. Şi îmi convine că astfel în casă îl putem juca mai mulţi, dar fiecare cu scorul propriu. Şi cu realizările proprii: pe bani (virtuali) puteţi afla soluţiile la nivelurile unde v-aţi blocat. Un hint costă două monede, dar parcurgând hintul primiţi o monedă înapoi: cost final deci una. Aş mai preciza că trebuie să fiţi atenţi la indicaţiile din partea de sus a ecranului; dacă vă blocaţi apăsaţi semnul de pauză pentru a vedea hinturile; sub semnul de pauză vi se indică mutările făcute şi în paranteză mutările minime; iar butonul de sus-dreapta e pentru reluarea nivelului, fie când v-aţi blocat, fie când v-aţi dat seama de o soluţie mai scurtă. Merită reluate nivelurile pentru a le face din minimul de mutări şi a câştiga astfel monede.

imagine imagine

Am dat şi de un clip de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *