Screenshot Captor


Cum folosesc zi de zi capturi de ecran pentru articolele de pe CNet.ro (şi pentru alte situri de care mă ocup), programele de acest fel mă interesează mereu şi tot testez noi şi noi variante. Am citit astăzi pe gHacks despre Screenshot Captor, ajuns între timp la versiunea 3. Martin laudă programul şi trebuie să admit: de complexitatea acestui program nu am mai văzut similare gratuite. Dar pe de altă parte tocmai complexitatea îi va speria pe mulţi. În plus, în testele mele am dat şi de un bug ce mă fac să îl privesc cu o admiraţie puţin diminuată.

imagine

Ce poate face programul? Tot ce ne-am putea dori: capturi la tot ecranul, la ferestre, la regiuni trase cu mouse-ul sau la regiuni fixe, la ferestre cu derulare… Poate salva pe calculator capturile sau să le trimită în clipboard. Poate captura instant sau cu întârziere (delay), cu sau fără cursor. Poate încărca online captura. Poţi asigna ce combinaţii de taste vrei tu pentru diversele stiluri de capturi. Iată meniul contextual al iconiţei din systray.

imagine

În fine, nu îi lipseşte nici editorul pentru capturi, care e din nou complex, ceea ce e şi de bine şi de rău. Ai chiar şi clipart inclus, dar îţi trebuie ceva timp să te obişnuieşti cu interfaţa. Bara de instrumente e într-o coloană în dreapta ecranului, după cum puteţi vedea şi mai jos.

imagine

Dacă doriţi poate cel mai complex instrument gratuit pentru capturi, testaţi Screenshot Capture – s-ar putea să vă placă. Bugul pomenit la început e minor: uneori, doar uneori, captura pe o regiune aleasă nu merge (adică tu trasezi una, el capturează alta), dar se rezolvă capturând tot ecranul şi decupând apoi ce te interesează. Ah, şi să nu uit: în timp ce programul e gratuit, ca să nu vă bată la cap cere o cheie de înregistrare (merge şi fără ea). Cheia trebuie înnoită parcă după şase luni, apoi, după un an, primiţi una definitivă. Am parcurs paşii pentru că o perioadă vreau să îl folosesc. Îmi place cum se descurcă cu semi-transparenţa ferestelor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Florian spune:

  Poate cumva programul sa faca un screenshot al unei pagini web intregi (adica, sa faca scroll de sus pana jos)? Daca nu, este cumva vreun program care sa poata face asta?

  Am incercat cateva extensii pentru Chrome care ar putea, dar nu-mi placa ca nu reusesc sa prinda si imaginea flash (in captura apare un spatiu gol sau negru). De asta intreb de o aplicatie Windows.

 2. radu.capan spune:

  Da, stie sa faca.

 3. Gaby spune:

  Despre Screenpresso Free ce parere aveti?
  Din cate am observat… poate fi instalat sau rulat ca atare, stie sa faca capturi web si chiar le poate edita.

 4. Radu C. spune:

  Eu folosesc pentru capturi de ecran ultima versiune gratuită de la Fast Stone Capture. Partea frumoasă e că este mai mult decît simplu ca interfață. Deși e clar că și cel prezentat aici sună promițător.

 5. moroshan spune:

  Pentru capturile de care am nevoie folosesc MWSnap, un progrămel la îndemînă, rapid, bun, sunt fan. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *