PasswordGenerator.net


Chiar nu de mult timp am vorbit de 1DL.us, care include şi un generator de parole. Dar poate că nu este sit pentru aşa ceva cu un nume mai potrivit decât PasswordGenerator.net (eh, totuşi, poate “net” e mai puţin inspirat decât “com” – domeniu liber… spre cumpărare). Acest sit are o singură pagină în care esenţialul este prins în captura de mai jos. Puteţi lăsa totul bifat, eventual mai schimbaţi la lungimea parolei şi apăsaţi butonul Generate secure password. Salvaţi-o undeva, folosiţi-o şi gata!

imagine

Şi totuşi, dacă mergeţi sub partea prezentată în captură veţi găsi câteva reguli utile legate de parole. Pun mai jos primele şapte reguli (şi mai spun că eu pentru generat parole folosesc programul în care mi le şi salvez, adică KeePass – eeeeeeexcelent program!).

 1. Do not use the same password on multiple accounts.
 2. The password should contains at least 20 characters, it should consists of both numbers, letters and special symbols.
 3. Do not use the names of your families, friends or pets.
 4. Do not use postcodes, house numbers, phone numbers, birthdates, ID card numbers, social security numbers, etc.
 5. Do not use the most commonly used English words.
 6. You should not let your browsers( FireFox, Chrome, Opera, IE, Safari ) or FTP client programs save your passwords, any password saved in the browser can be revealed with a simple click using a script.
 7. Do not login important accounts with a public computer or a machine of other guys.

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. De ce as vrea sa folosesc un site pentru generarea parolei (pe care o pot uita sau pierde) cand pot folosi un program portabil de genul http://portableapps.com/apps/utilities/keepass_portable care sa aiba grija de toate parolele mele, sa le tina organizat, sa fie usor sa gasesc parola pentru site-ul/fisierul de care am nevoie si care sa fie greu de spart dar in acelasi timp usor de folosit si carat?
  Eu folosesc keeepass protabil de mai bine de 1 an si pot spune ca sunt super multumit, nu stiu decat 1 parola (cea de la keepass) in rest nu am nevoie. E portabil, se autoblocheaza daca cineva incearca sa sparga parola, are protectie pentru tentativele de corupere a memoriei (in cazul in care vrei sa iei parolele din memoria calculatorului in timp ce programul e pornit), intr-un cuvant e foarte bine gandit pentru scopul lui (manager de parole).

 2. radu.capan spune:

  Comentariul acesta, si altele ale unora care sunt entuziasmati de o anumita solutie, de fix o solutie, eu le citesc cam asa: „de ce ai scris de prostia asta cand exista capodopera cealalta”? Raspunsul meu este simplu: de variatie. Ceea ce pentru unul e „tare”, pentru altul poate fi inutil de complex. Presupun ca ai citit articolul si atunci trebuie sa fi vazut ca am pomenit de KeePass, tocmai de KeePass. Personal insa nu consider ca daca exista un program ce face o treaba buna, nu merita sa arunci o privire si pe variante. Iar situl pomenit mai sus isi are sensul lui. Se pot da multe exemple, dar unul poate ajunge: nu sunt la calculatorul meu si nu o sa stau sa descarc KeePass pentru a genera o parola, cand am net si PasswordGenerator.net merge bine. Folosesc solutia online si gata, iar parola fie o notez, fie gasesc alte metode pentru a o salva pentru un uz ulterior.

 3. jürgen.toth spune:

  Ca alternativă mai pot aminti şi Strong Password Generator: http://strongpasswordgenerator.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *