Mi-a plăcut mult ideea lui Ryan de la CybertnetNews aşa că m-am gândit să văd cum merge pentru România. Pe scurt, construirea unui alfabet după cum încearcă Google să ghicească ce ai vrea să scrii. De exemplu dacă scriu doar a, deja Google, în baza popularităţii în căutări, propune autovit, anuntul, altex şi adevarul. E o mare victorie să ai prima literă asociată, nu? Nu ne miră că f e de la facebook sau y de la youtube, dar cineva la eMag.ro sau la Sport.ro trebuie să fie tare mândri că sunt asociaţi din start cu litera e, respectiv s.
Mai jos am pus topul aşa cum apare la mine, iar în paranteză rezultatele lui Ryan pentru SUA. Observăm evident unele coincidenţe, dar multe rezultate sunt cât se poate de locale. Au mai rămas însă litere la noi asociate pe cuvinte în limba engleză, precum i sau l. Pe de altă parte subliniez că acest alfabet fluctuează, deci în clipa în care încercaţi Dvs, mai ales la diferenţe mari de timp faţă de data scrierii articolului, s-ar putea să descoperiţi alt alfabet.
A – autovit (amazon)
B – bancuri (best buy)
C – click (craiglist)
D – dex (dictionary)
E – emag (espn)
F – facebook (facebook)
G – google (gmail)
H – horoscop (hotmail)
I – invisible (iphone 5)
J – jocuri (jcpenney)
K – kiss fm (kohls)
L – livescore (lowes)
M – mail (mapquest)
N – nokia (netflix)
O – okazii (old navy)
P – program tv (pandora)
R – radio (redbox)
S – sport.ro (sears)
Ş – ştiri
T – translate (target)
Ţ – ţările scandinave
U – upc (usps)
V – vplay (verizon wireless)
W – wikipedia (walmart)
X – x factor (x factor)
Y – youtube (youtube)
Z – ziare (zillow)
Foarte frumos, dar dacă ați introdus diacriticele în listă, atunci măcar să le puneți pe toate. Într-adevăr, Â nu ar trebui să aducă nimic, dar Î sau Ă ar putea…
Dacă ar fi fost relevant, aş fi pus 😉 .
î – în care dintre situaţii este permisă depăşirea
â şi ă nimic
Pentru ca sint mult mai des intilnite, propun: C – corupție, Ș - șpagă, Ţ – țeapă …