Bitdefender Quickscan: verifici din navigator


Instrumentele de verificare online împotriva viruşilor sunt bune dar îşi au limitele lor. Ca să aibă acces la ce e în memorie sau la fişierele sistem mai importante, trebuie să îşi instaleze ceva, fie clasic ca un program (dar mai mic şi de regulă cu o instalare tăcută, adică nevizibilă utilizatorului), fie ca o extensie în navigator. Pe această din urmă cale merge soluţia QuickScan de la Bitdefender (disponibil în română, dar şi engleză, franceză şi germană). În câteva secunde mi s-a instalat în Chrome ca o extensie, cu un buton roşu ce aştepta să fie apăsat.

imagine imagine

După apăsare a început imediat verificarea sistemului, după cum vedeţi mai sus rezultatul fiind unul bun. Reţineţi însă că QuickScan nu găseşte viruşii inactivi, adică fişierele virusate ce nu rulează în acel moment în memorie. Mai mult, reţineţi că şi când identifică o ameninţare, nu o poate anula. Este pur şi simplu un instrument de detecţie, o detecţie – să spunem aşa – de primă urgenţă, dar totuşi utilă în special pentru un public mai a-tehnic, care are dubii privind eficienţa antivirusului instalat (pornim, nu?, de la premisa că un antivirus e instalat… altfel vorbim de nebuni), şi care vrea un răspuns mai rapid decât l-ar avea descărcând şi instalând un antivirus, doar pentru o a doua opinie.

În cele din urmă, dacă se găseşte vreo problemă, trebuie evident apelat la un antivirus serios, şi QuickScan oferă imediat linkul de descărcare pentru Bitdefender Internet Security 2012. Normal 😉 dar pe de altă parte recomandarea e fericită, dat fiind renumele dobândit pe plan internaţional de Bitdefender. Închei cu nişte date despre QuickScan, relansat ieri cu o interfaţă şi servicii îmbunătăţite: “Din februarie 2010 şi până în prezent, QuickScan a avut peste 5.5 de milioane de utilizatori unici şi a realizat peste 101 milioane de scanări de sistem. Datele arată că în funcţie de configuraţia sistemului şi de numărul de procese active, prima scanare a computerului durează între 50 şi 100 de secunde. Prima versiune a QuickScan stabilea un standard în industrie prind gradul foarte ridicat al detectării pericolelor informatice active. Acum, precizia va fi semnificativ mai mare, datorită accesului la noile motoare de scanare şi tehnologii in the cloud integrate în linia de produse de securitate 2012. În plus, noua versiune QuickScan beneficiază şi de o mai bună integrare în cele mai populare bowsere de Internet, precum Chrome, Firefox, Internet Explorer.”


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *