WeBuilder: prin SMS la doar 3 euro


Am mai amintit de-a lungul timpului despre programe realizate de Blumentals. Produsul lor de marcă este însă WeBuilder, cu variaţiile – ce scad din facilităţi – RapidPHP şi HTMLPad. Ei bine, recunosc că am rămas aproape şocat să văd un program de 35euro oferit… only in Romania la 3euro. Am să vă spun partea bună: oferta e reală! L-am cumpărat şi îmi figurează o cheltuială de 3,05euro pe telefon. Presupunând că nu prea au ce surprize să mai apară (taxări suplimentare), oferta e incredibilă. De la 35 la 3 euro…

imagine

Oferta în fapt nu este în fapt doar pentru România: veţi vedea acolo o listă cu câteva ţări. Poate sunt răutăcios dar cred că a fost ceva de genul: “Din România, Azerbaijan, Rusia, Turcia (şi altele) nu o să vedem în veci cineva dând 35euro, aşa că o să prefere să folosească altceva sau să îl ia piratat – mai bine îl dăm noi pe 3euro şi tot câştigăm ceva!” Repet: e imaginaţia mea, nu afirmaţia lor. Şi uite aşa, cu vreo 12-13 lei, poţi avea un editor web fantastic. Aş spune extraordinar şi super-mega-util dacă… dacă nu ar avea o hibă MAJORĂ. Cel puţin pe calculatorul meu (cu Windows 7, engleză, dar setările pentru UNICODE pe română), nu se descurcă cu fişierele ANSI. Desigur, aproape tot ce fac pe web foloseşte azi UTF8, dar mai am unele fişiere în ANSI. Şi găsesc mega iritabil că nu merge cu ANSI. (Mai trist este că autorii programului nu văd nici o soluţie.)

imagine

V-am avertizat deci. E o ofertă care poate fi de nota 10 sau de nota 4 în funcţie de fişierele pe care le folosiţi. Testaţi-l înainte! Citiţi şi fiţi uimiţi de câte poate.

PS: Şi dacă găsiţi un work-around pentru ANSI, spuneţi-mi şi mie şi rămân dator. Nu, nu merge deschiderea forţată ca UTF fără BOM.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. pety spune:

  ULTRA THANKS! I TOOK IT!
  Lucrez numai cu UTF-8 deci e un soft complet de nota 10.

 2. pety spune:

  Am incercat si la mine merge. Am aceleasi sistem de operare (W7), engleza etc., etc.
  Am incarcat fisierul ANSI (un html cu continut format si din diacritice) in WeBuilder si l-am salvat cu acelasi nume in format UTF-8. A mers din prima. NU am salvat cu UTF-8 without BOM.

 3. pety spune:

  Notepad++ are capacitati mai mari la editare. WeBuilder este lamentabil in block/column mode (si poate voi descoperi si alte minusuri). Unul dintre moderatorii de la blumentals (forum) mi-a spus ca nu face sens ca atunci cand am activat word wrap sa poata fi activat si block mode. Este ori, ori. Ei bine, la Notepadd++ face sens sa fie in acelasi timp si word wrap si column mode.

 4. radu.capan spune:

  Si totuşi, Notepad++ nu se compară cu ce poate WeBuilder. Eu mă opresc la un lucru: verificarea erorilor în codul PHP.

 5. pety spune:

  Adevarat! Asta e foarte important. Dar acelasi lucru il face DSV PHP Editor, care foarte puternic fiind (inclusiv „verificarea erorilor în codul PHP”) este totusi free. Pentru mine e ciudat ca ditamai WeBuilder-ul sa nu detina, la nivel de editor, functia column / block mode, care e foarte importanta pentru programatori renumiti (pe care i-am urmarit in video tutoriale) – Andy Clark, Erik Fadiman, Jeffrey Way s.a. De altfel, pentru Jeffrey Way cel mai bun editor este, la momentul actual, Sublime Text 2.

  N-as vrea sa fiu inteles gresit. Nu fac „ponegrirea” WeBuilder. Semnalez insa o lipsa destul de importanta la nivel de editor, asa cum am mai spus, iar faptul ca se contra argumenteaza cu „da dar are altceva mult mai important”, nu inlatura lipsa si nici nu este argument valid, pentru problema in cauza. E ca si cum as spune:
  – coasa asta nu taie bine, iar raspunsul ar fi
  – da dar are coada lunga in raport cu secera. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *