Tutoriale Inkscape pentru novici


Pe de o parte Inkscape este gratuit… pe de altă parte, 99% dintre videotutorialele pe care le găseşti pe internet sunt pentru Adobe Illustrator sau pentru Corel Draw, acestea din urmă fiind programe scumpe. Uneori, cu ceva efort, poţi lua un tutorial pentru Illustrator şi să aplici paşii în Inkscape, dar evident nu merge 100%. La urma urmelor, să admitem, Inkscape este încă în urma programelor comerciale, care dispun de unele opţiuni ce simplifică mult munca. Dar, în principiu, poate cu mai mult efort, poţi face totul şi cu Inkscape.

imagine

Problema e să ai de unde să înveţi. Am fost foarte-foarte bucuros când un prieten mi-a semnalat situl http://screencasters.heathenx.org/. Da, da, situl împlineşte în curând doi ani de când nu se mai publică episoade noi în “serialul” de învăţare, dar colecţie strânsă, de 106 episoade, este extraordinară şi poţi învăţa foarte multe. Timp să ai, răbdare, voinţă… Toate materialele sunt puse la dispoziţie sub licenţa Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported. Adică pot fi preluate, la nevoie (şi sper să fie preluate şi pe alte situri, să nu dispară), menţionând mereu sursa. Dacă mergeţi pe secţiunea blog veţi vedea că ceva s-a mai publicat recent, deci autorii nu şi-au abandonat chiar de tot copilul. Că se poate mai mult de 106 episoade, aproape sigur, dar până când cineva nu le termină de parcurs cum s-ar putea plânge că nu sunt mai multe?! 😉

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. pety spune:

    E un site excelent pentru invatare Inkscape, al carui fan sunt. Mi-a placut faptul ca permite descarcarea fisierelor video.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *