Uimitoarele aventuri ale Baronului Munchausen


Vestitul Baron Munchausen – trebuie că îi ştiţi aventurile – trebuie să salveze un regat din mâna unui personaj malefic care a distrus piatra preţioasă ce asigura bunăstarea şi prosperitatea regatului, şi care îi cere regelui mâna fiicei lui, pentru a-i oferi în schimb bani. Disperată că trebuie să se mărite cu acest individ, tânăra îi scrie baronului nostru, şi de aici începe aventura în jocul The Surprising Adventures of Munchausen. Jocul nu e foarte lung, nici foarte complex, fiind parcă destinat în primul rând începătorilor genului (care e un HOG cu variaţii ingenioase).

imagine imagine

De la a găsi o modalitate de a lua de la porumbel biletul trimis de prinţesă, la a pregăti calul pentru drumul spre palat, şi apoi la a găsi toate bucăţile din piatra distrusă, pentru a anula răul ce s-a abătut asupra regatului – şi a putea să se însoare el cu prinţesa -, Munchausen are de rezolvat tot felul de provocări incitante, în care autorul lui principal suntem noi, bineînţeles. În diferitele scene din joc, care au o grafică foarte frumoasă, trebuie să găsim diverse bucăţi ce alcătuiesc obiecte utile în aventura noastră. Zonele care sclipesc ne indică locurile în care vom putea folosi obiectele, şi dând click pe aceste zone ni se şi dau sugestii despre ce ar trebui făcut acolo. Se poate să ne dăm şi singuri seama de acest lucru, dar de multe ori nu putem înainta în joc dacă nu dăm click şi nu ne spune Munchausen sau vreun alt personaj ce e de făcut – abia atunci apar noi obiecte utile de găsit. Zonele în care mouse-ul se transformă în lupă ne conduc în general spre scene care ar putea părea la prima vedere de genul hidden objects, dar în care nu trebuie să găsim o listă de obiecte, ci să facem asocieri între obiectele din stânga şi cele din faţa noastră – peştele îl vom asocia cu undiţa, capul chel cu un turban, zahărul cu ceaşca de cafea, cămila cu cactusul, cleştele cu crabul…

imagine imagine imagine

În scenele obişnuite ale jocului ne putem deplasa puţin stânga dreapta – foarte util pentru a găsi anumite obiecte ascunse după vreo clădire sau vreun copac. Pe lângă mini-jocurile de tip puzzle sau mahjong, o altă provocare interesantă o constituie punerea în funcţiune a unor mecanisme. De exemplu, pentru a pregăti o friptură de raţă fără a ieşi din încăpere, trebuie să setăm ceasul să sune la timp pentru a-l trezi pe Munchausen exact când zboară raţa pe deasupra casei, şi să convingem iepurele să alerge în roată (ca hamsterul!) pentru a pune în mişcare banda rulantă care să ducă farfuria pe masă exact când trebuie să cadă raţa pe ea. În stânga avem lista sarcinilor de îndeplinit, şi putem apăsa pe butonul Play ca să vedem dacă se va întâmpla ceea ce ne dorim noi. Dacă nu, putem face noi ajustări ale orei, ale poziţiei farfuriei… Hint-urile – care se încarcă mai repede sau mai încet, în funcţie de nivelul de dificultate pe care l-am ales – ne indică zona în care avem ceva de găsit, sau ne spun dacă într-o anumită scenă nu avem deocamdată nimic de făcut. Succes!

PS: Dacă vă blocaţi, un walkthrough găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *