Kiwi System Info: spune multe despre ce ai în calculator


Recunosc că atunci când am auzit de numele programului, Kiwi System Info, parcă mi-am şi imaginat un program aşa, văratic, simplu şi drăguţ, numai bun de pus în mâna unui începător care e în cumpănă când îl întrebi: cât RAM ai? ce placă video ai? Windows cu SP1 sau fără? Ei bine, nu e aşa. Poate Speccy e mai apropiat de ceva simplu, dar Kiwi e foarte complex iar informaţiile ce le oferă vor fi chineză curată pentru 90% dintre posesorii de calculatoare. În schimb pentru cei 10% tehnicieni poate fi o comoară extraordinară, pentru că intră adânc în măruntaiele calculatorului.

imagine

Categoriile le vedeţi sus: Hardware Info, Data storage, Memory, System Info, Network, User & Security, Developer – sau toate la un loc. După care alegeţi din Category mai în detaliu şi de fiecare dată lista derulantă e cu muuulte opţiuni. Alegând o valoare din lista cu rezultatele, va fi pusă jos, în căsuţa de unde se poate marca cu mouse-ul şi, de exemplu, căuta informaţii pe net. De fapt e singura metodă de a prelua ceva din datele oferite. Mda, acesta e minusul mare al aplicaţiei: nu oferă funcţii de export gen rapoarte. Probabil aşa ceva oferă Kiwi Application Monitor, la care i se face reclamă în bara de stare.

imagine

Oricum, Kiwi System Info fiind gratuit şi portabil e bun de ţinut – de către cei care “depanează” des calculatoarele prietenilor – pe o memorie USB, pentru investigaţii rapide.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *