WordPress: Ultimate Security Checker


E neplăcut când ai un sit WordPress şi îţi este infectat. Căile pot fi multe: prin FTP, datorită drepturilor de scriere ale anumitor foldere, datorită unor pluginuri învechite ş.a.m.d. Desigur, încercăm să ţinem la zi totul, dar chiar şi atunci apar spargeri. Ce e de făcut? Există mai multe pluginuri care ne vin în ajutor. Vă amintesc un articol al lui Eugen, Securitatea în WordPress, şi unul al lui Jurgen, Despre securitatea temelor WordPress, ambele de aici, de pe CNet.ro. Mergând mai departe, propunerea de acum este pluginul Ultimate Security Checker.

imagine

Îl instalaţi şi îl găsiţi Tools/Unelte/Utilitare, depinde cum scrie la Dvs. După cum vedeţi, se face imediat un test şi vi se trânteşte verde în faţă un scor despre nivelul de siguranţă al respectivului sit. ATENŢIE! Evident nu vă panicaţi. Multe dintre sugestiile pe care le primiţi sunt relativ opţionale, dar evident e destul de greu de discernut pentru un începător. Apoi soluţiile… ei bine, dacă este să privim partea plină a paharului atunci vom spune că sunt indicate nişte soluţii, mai detaliat sau mai general. Partea goală a paharului este că vor fi chineză curată pentru cei care nu cunosc PHP, nu ştiu structura WordPress, nu se pricep la administrarea drepturilor ş.a.m.d. Un singur exemplu: mutarea fişierului wp-config.php – simplă în teorie… şi unde mai pui că unele pluginuri depind de wp-config.php în poziţia lui binecunoscută…

Dacă aveţi probleme cu spargeri repetate, aş zice că merită să folosiţi pluginul şi să investigaţi una câte una problemele ce le semnalează.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *