Alte snippet-uri pentru WordPress şi nu numai


WordPress suportă pentru o facilitate extraordinară: din coduri scurte şi simple se pot obţine schimbări majore, bine vizibile în backend-ul sau frontend-ul unui site web realizat cu WP. Fie că este vorba de dimensiunea header-ului, de culoarea background-ului sau de modul de afişare a editorului (vizual sau HTML), din câteva rânduri de cod introduse la locul potrivit, problema este rezolvată. După cum am amintit deja aici "varianta cea mai răspândită şi în mod repetat recomandată este introducerea secvenţelor de cod în fişierul functions.php al temei folosite".

imagine

WPFunction.me pune la dispoziţie o serie de coduri scurte şi utile, exclusiv de introdus în fişierul functions.php al temei vizuale WP folosite. Site-ul se adresează mai ales începătorilor într-ale WP. Utilizarea este foarte simplă, alegeţi categoria şi bifaţi codurile dorite şi printr-un simplu Copy & Paste le puteţi prelua în fişierul dvs. Îmi permit să dau ca exemplu două rânduri de coduri (o linie de fapt, prima fiind comentariu) prin care se setează mărimea fişierelor media preluate prin formatul oEmbed (în special linkuri spre clipuri video de pe YouTube.com):

// Set a maximum width for Oembedded objects
if ( ! isset( $content_width ) ) $content_width = 450;

De remarcat ar mai fi şi faptul că autorul WPFunction.Me, Merlin Mason, întreţine un site asemănător în design şi adresat tot utilizatorilor WordPress. Conţinut este însă diferit: WPFill.me oferă texte de umplutură, gen Lorem Ipsum, pentru teste în editorul (vizual şi HTML) din backend-ul WP.

Alte coduri WordPress, unele mai elaborate şi care nu se rezumă doar la introducerea în fişierul functions.php, sunt culese şi oferite de către mai cunoscutul Jean-Baptiste Jung într-o secţiune specială dedicată snippet-urilor a site-ului său CatsWhoCode.com.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Iată că Jean-Baptiste Jung a citit acest material 🙂 şi s-a gândit să ne ofere o listă cu mai multe resurse pentru snippet-uri de cod: http://www.catswhocode.com/blog/awesome-sites-to-find-useful-code-snippets


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *