Maroco pentru iOS şi Android


Nu ştiu câţi dintre Dvs mai îşi amintesc – sau au de unde să îşi amintească – de un joc care era la modă acum câteva decenii. Îi spunea, cred că nu mă înşel, maroco, şi consta dintr-o cutie de carton cu câteva zeci de beţigaşe din plastic (aţi putea să vă gândiţi la frigărui) pe care le strângeai ca un “snop” şi le dădeai apoi drumul pe masă. Se risipeau unele peste altele, după care trebuia să ridici cât mai multe, fără să mişti altul decât băţul ridicat. Era o provocare! În vremea în care şi titirobilul era o provocare.

imagine imagine imagine

La vremuri moderne, adaptări moderne. Am rămas plăcut surprins să pot juca pe iPhone Pick-Up Sticks, care este întocmai maroco, dar evident dus mai departe. Poţi să optezi pentru beţe subţiri sau mai groase, pentru legume, creioane, beţigaşe de curăţit în ureche 😉 , beţe cu teme de Crăciun ş.a. Unele doar dacă plăteşti, dar şi cu ce primeşti pe gratis merge bine. De asemenea şi fundalul e configurabil. Dar mai interesant este că îl poţi juca singur (lejer, sau cu suspendare la un număr de greşeli), precum şi cu un partener (el un băţ, tu un băţ, ş.a.m.d.).

Am fost curios să văd dacă există şi o variantă pentru Android. De la acelaşi dezvoltator se pare că nu, dar Pick a Stick pare oricum destul de similar. Se laudă de asemenea cu interfeţe schimbabile, cu posibilitatea de a juca cu un partener şi altele. Cândva poate o să îl testez, dar de ce m-aş duce la un ecran mai mic când am versiunea pentru iPhone-ul cu un ecran mai generos 🙂 ?

imagine imagine imagine

Văd că varianta pentru Android are clip de prezentare: îl pun pentru a vă face o idee mai clară despre joc – cei care nu îl ştiţi deja – fie că vă interesează sub iOS sau Android.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *