Submarine Cable Map


Nu mai ştiu exact pe care site web de ştiri am citit despre faptul că încălzirea globală care duce la scăderea calotei polare de gheaţă (mai ales de la Polul Nord) vine în ajutorul firmelor de telecomunicaţii. Acestea pot să lege acum pe căi mai scurte continentele cu sisteme submarine de cabluri. Totul numai pentru a asigura o mai bună (inter)conectare a utilizatorilor la internetul de mare viteză. Personal am fost întotdeauna de părere că viitorul serviciilor de telecomunicaţii stă în "ceruri" cu ajutorul sateliţilor dar se pare că m-am înşelat.

imagine

Submarine Cable Map este o aplicaţie web care redă prin intermediul unei hărţi interactive legăturile de cabluri submarine de pe întreg mapamondul. Vizualizarea este realizată în modul tipic cunoscut de la Google Maps, cu ajutorul funcţiei de zoom se porneşte de la imaginea globală şi se poate ajunge la un anumit punct regional. În meniul din dreapta site-ului sunt oferite apoi informaţii mai detaliate despre acel nod de conectare, este indicată de ex. data dării în folosinţă, lungimea cablului, numele operatorului său precum şi adresele web aferente acestuia. Serviciul este actualizat în mod regulat. Realizatorii săi mai oferă aici şi alte grafice interesante pe aceeaşi temă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Texteru spune:

    Interesant!
    Vad ca suntem si noi cablati submarin, (de) la Mangalia, in reteaua KAFOS (operationala din 1997), operata (si) de Romtelecom.

  2. jürgen.toth spune:

    Alt site cu rute de cabluri submarine este Greg`s Cable Map: http://www.cablemap.info/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *