Spotflux: pentru navigare anonimă


Dintre multele soluţii care ascund identitatea noastră online, una interesantă se numeşte Spotflux. Am impresia că doar pe moment e gratuită, fiind într-un fel de teste publice, deci cei interesaţi ar face bine să pună mâna pe program rapid. După cum vedeţi în captura de mai jos, nu ai nevoie nici măcar de ciclu primar ca să îl foloseşti. Click pe butonul albăstrui (verzui?) pentru a comuta între lipsa anonimităţii (textul e cu roşu) sau cu anonimitate (textul cu albastru). Atât, şi protecţia e “dezlănţuită”.

imagine

Vă recomand călduros să vedeţi situl aplicaţiei (e pentru Windows şi Mac deopotrivă, cică în curând şi pentru mobile), pentru că e o singură şi lungă pagină, dar cu informaţii interesante. Aflăm astfel că în clipa în care am activat Spotflux, traficul ne este criptat, dar nu doar atât: reclamele sunt eliminate (cel puţin providerii mari), cookie-urile folosite pentru urmărire (tracking) şi alte lucruri ce violează intimitatea pe web sunt şterse; ba luptă şi împotriva viruşilor şi la orice malware; locaţia noastră este desigur ascunsă şi… gata, navigăm anonim. Am testat detecţia IP-ului şi am fost localizat ca… din America.

imagine

Aşteptaţi-vă desigur la o oarecare încetinire a vitezei navigării pe net, dat fiind că toată informaţia trece acum printr-un proces de criptare şi filtrare, dar 1) nu se simte chiar aşa dramatic (în testele mele cel puţin); 2) e uşor să dezactivezi (apoi iar să activezi) Spotflux, după nevoi. Cu alte cuvinte poţi sta cu Stopflux exact cât ai nevoie, în rest lucrând normal, la viteza normală. Mai multe, repet, pe situl aplicaţiei.

PS: Nu uitaţi de HideMyAss: pentru navigare anonimă

PS2: Poate în viitor vor separa protecţia locaţiei de eliminarea reclamelor, dându-ţi posibilitatea să alegi ce vrei. De exemplu pot intra pe Hulu, nu mi se mai spune că sunt dintr-o ţară neadmisă, dar blocând reclamele, nu pot urmări filmele.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. radu.capan spune:

    Cumva asemănătoare, oferta de azi de la GiveAwayOfTheDay: http://ro.giveawayoftheday.com/securitykiss-tunnel-jadeite/

  2. George spune:

    Eu utilizez Hotspot Shield care este foarte eficient. Foloseste proxy din USA ceea ce este foarte util pe Pandora si pe Hulu. 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *