Weeny Free PDF Cutter


Weeny Free PDF Cutter este un program mic şi simplu. Sunt multe alternative, care pot mult mai mult, dar pentru cine vrea doar atât… ajunge atât. Mai exact ce? Programul ştie să facă în principiu patru lucruri, descrise prin cei patru paşi prezenţi în coloana din stânga. Să o luăm cu începutul: 1) Cut PDF File. Încărcăm un PDF după care putem să optăm pentru a fi “spart” în “bucăţele” de n pagini, sau mai util să extragem de la pagina x la y, sau să ştergem paginile între x şi y. Cu Cutter în titlu pun pariu că v-aţi aşteptat la aşa ceva. Dar programul mai ştie să facă şi altceva.

imagine

2) General Settings. Aici aşteptările să nu vă fie mari. E totuşi un pas important căci aici indicăm calea unde se salvează fişierul PDF procesat, dacă să fie suprascris sau nu, dar putem şi opta pentru completarea unor informaţii despre document (titlu, subiect, autor, cuvinte cheie). 3) Watermark Settings. Secţiunea e utilă celor care au, din diverse pricini, motiv să îşi protejeze fişierul prin watermark. Poate fi un text, poate fi o imagine. La ambele se poate aplica rotire, poziţionare (sus-stânga), transparenţă…

imagine

4) Security Settings. Am ajuns şi la ultimul pas: criptarea. Nu că ar fi necesar. Dar dacă doriţi, puteţi bifa Enabled Password Encryption şi atunci puteţi opta pentru parolă la deschidere şi pentru drepturi particulare. Simplu, nu? Într-o interfaţă aerisită. Repet: se găsesc programe ce fac mai multe operaţiuni pe PDF-uri, dar pe moment Weeny Free PDF Cutter îmi place prin simplitate (nu ar fi rău dacă totuşi şi-ar adăuga şi uniri – join – de fişiere PDF, într-unul). Pentru alternative exploraţi tagul PDF.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sakura spune:

    Păi toate acestea le face şi Adobe Acrobat. Inclusiv join. Adevărat că nu gratis… 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *