Cunoaşteţi-vă statisticile GMail cu GMail meter


Blogul oficial Google anunţa săptămâna trecută un script care îţi permite să îţi cunoşti mai bine obiceiurile legate de GMail. Legat de instalare, vă invit să urmăriţi clipul următor. Cât priveşte ce face scriptul GMail Meter, pe moment nu sunt convins, dar probabil trebuie să las să înceapă o nouă lună pentru statistici mai corecte. În principiu ar trebui să ne dezvăluie obiceiurile noastre – dar şi ale celor cu care corespondăm – despre scrierea de emailuri. Ideea e interesantă, nu? Mai ales pentru cei care doresc să îşi optimizeze modul de lucru.

De exemplu subscriu că cele mai multe emailuri le trimit înainte de amiază, şi apoi de la 6PM până noaptea târziu (primul grafic de mai jos). Dar nu pot crede că sâmbăta devin scriitor înfocat, în schimb marţea, miercurea şi duminica netrimiţând nici un email. Ceva ceva nu puşcă aici. Ce altceva mai aflu cu GMail Meter? Că la peste 25% dintre emailuri răspund în 5 minute, la vreo 35% dintre emailuri răspund în 15 minute, deci teoretic cine vrea răspuns de la mine îl află într-un sfert de oră. Desigur, sunt nenumărate emailuri la care nu răspund niciodată din lipsă de timp, fie ele pe CNet.ro, Catholica.ro sau alte situri de care mă ocup. Am mai aflat că majoritatea emailurilor mele se învârt pe la 100 de cuvinte, cam 7% fiind laconice, adică sub 10 cuvinte.

imagine

Cei interesaţi – reţineţi că scriptul nu e dezvoltat de Google, ci doar promovat de Google şi realizat cu mijloace Google – pot testa scriptul şi să tragă concluzii despre obiceiurile lor privind emailul. Se poate seta scriptul să ruleze lunar, şi atunci înţeleg că la început de lună primeşti un email cu statistici privind luna tocmai încheiată.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *