Câteva lucruri reuşite la Maxthon


Vă amintiţi că am scris recent despre Maxthon, că are nişte rezultate notabile în războiul navigatoarelor? Am spus atunci că poate voi reveni cu nişte articole în care să evidenţiez câteva dintre facilităţile pe care le include nativ. Desigur, cu extensii bine alese poţi face cam totul şi în alte navigatoare (mă gândesc în special la Chrome şi Firefox). Plus că şi Maxthon are galeria lui de extensii. Şi totuşi, unele lucruri mi-au plăcut că sunt incluse nativ. Dacă vreuna vă reţine atenţia, vă amintesc că Maxthon are şi o versiune portabilă, deci puteţi testa imediat.

imagine

Din captura de mai sus e clar deja o facilitate: posibilitatea de a salva clipuri video de pe multe, dar nu de pe toate siturile. Există un instrument mai generic de “captură” a ce “trece” media prin navigator, de la imagini la video şi audio, dar admit că nu am stat să îl studiez şi mă îndoiesc că poate prinde video ceea ce nu oferă deja butonul Save din captura de mai sus (care, repet, nu merge chiar peste tot). Am apreciat şi aglomeraţia din colţul dreapta-jos, unde de exemplu putem configura ce date să fie în bară (poate eşti îngrijorat de CPU, sau poate de viteza de încărcare…), să blochezi reclamele (am mai vorbit în articolul anterior) sau să reduci navigatorul la tăcere (vai, ce păcat că nu ştie pe taburi să aducă tăcere, ci doar generic pe navigator – ar fi fost perfect atunci).

imagine

Are şi un instrument avansat de captură. Prima precizare: face şi capturi pagina-întreagă, deci cu simulare de derulare, şi în testele mele a făcut capturile perfect. Dar dacă selectăm doar o parte din ecran observaţi mai jos ce de instrumente oferă: forme, săgeţi, pensule, markere, înceţoşare, text, baloane de dialog… Super!

imagine

În fine, aş încheia menţionând modul Reader Mode, accesibil de lângă butonul de RSS (ce apare desigur doar la siturile cu RSS indicat în header). Mi-a plăcut că cu un click ai articolul curat, fără reclame, elemente de design şi altele. Plus poţi mări fontul, citi în modul “de noapte” ş.a. Toate cele descrise mai sus (şi altele) nativ!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *