PasteLink.me şi LargeDocument.com


Serviciile de email limitează încă ataşamentele undeva pe la 20MB… şi bine fac. În timp ce nu mai citesc via POP3 de ani de zile emailurile, dacă serviciile online vor introduce ca normă şi disponibilitatea ultimelor n emailuri offline, cu tot cu ataşamente, nu mi-aş dori să primesc un email cu un fişier ataşat de 1GB. Problema este de mult timp rezolvată prin servicii “laterale” de găzduire de fişiere. Fie nelimitată (acum putem folosi Google Disc de exemplu), fie pe perioade de timp (Transfer.ro sau WeTransfer.com, ca să dau două exemple).

imagine

Printre soluţiile care tot apar – şi multe pun accentul pe simplitate – iată şi PasteLink.me. Din Explorer puteţi marca un grup de fişiere şi să le trageţi pe spaţiul gri-închis, iar încărcarea va porni imediat (desigur, presupun că folosiţi un navigator modern, cu o versiune ultimă). După un timp veţi primi linkul de descărcare pe care să îl faceţi public prin Facebook, email sau ce metode doriţi. Limita per fişier (sau pachet de fişiere) este de 250MB. Dar puteţi trimite oricâte (deci împărţi pe “bucăţi” de 250MB). Cu cont, limita urcă la 2GB. Că aveţi cont, că nu aveţi, fişierele rămân pe server 7 zile, apoi sunt şterse. Timp suficient pentru a împărtăşi prietenilor albumul de 1 mai sau altele.

imagine

O alternativă cu un design mai pesimist (negru, negru, neeeegru) este LargeDocument.com, care poate doar temporar, până trece de beta, permite încărcarea de fişiere până la 2GB şi fără cont, dar cum începi încărcarea cum ai linkul de descărcare. Dacă îl difuzezi în timp ce se încarcă fişierele, prietenii vor vedea aceasta. În plus poţi să îţi administrezi fişierele tocmai încărcate. Deşi vorbeşte de documente, nu pare a avea limitări la documente (deci nu suportă doar DOC-uri sau PPT-uri ci şi alte tipuri, poate toate tipurile de fişiere). Cât priveşte limita de timp după care sunt şterse… nici aceasta nu apare explicit pentru moment. Reţineţi însă că LargeDocument e în beta… nu şi PasteLink.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *