Includerea PDF-urilor în pagini web


Ştiu că subiectul l-am mai tratat pe ici pe colo. Revin pentru că şi întrebarea aceasta îmi revine des: “Cum să introduc în situl meu un document PDF?” Între multele soluţii, eu prefer Box.com. De ce? Pentru că îmi place cum arată rezultatul final. O problemă poate fi însă limita de 25MB per fişier, dar multe PDF-uri vor fi sub această dimensiune. Aţi încărcat fişierul? Atunci vedeţi săgetuţa în jos din dreapta, în linia cu fişierul vizat. Click pe ea şi se deschide un meniu ca în captura de mai jos. Alegeţi Share şi apoi Embed File in Your Site.

imagine

Veţi ajunge la o fereastră ca mai jos. Jonglaţi acolo cu lăţimea şi înălţimea până documentul arată cum doriţi. Folosiţi linkul Preview this embed ca să vă asiguraţi că totul e OK. Culoarea nu e pentru flash-ul ce redă PDF-ul ci pentru fundalul paginii. Importante sunt cele trei opţiuni bifate implicit: pentru tipărire, pentru descărcare şi pentru sharing mai departe (de parcă nu s-ar putea uita cineva în codul paginii). Luaţi apoi codul HTML şi inseraţi-l în situl Dvs. Atât!

imagine

Iată o demonstraţie.

Să trecem acum la Google. Aţi încărcaţi fişierul în Google Disc? Deschideţi-l şi din meniul Fişier alegeţi Încorporaţi acest fişier PDF… Veţi primi un cod HTML, pe care eventual îl modificaţi manual: observaţi parametrii width şi height din iframe.

imagine

Să vedem cum arată (urât, nu?):

În fine, cred că între soluţiile faimoase intră şi Scribd. Aţi încărcat fişierul? Deschideţi-l şi observaţi în stânga meniul Embed Doc. La nevoie daţi click pe Embed Options ca să aveţi mai multe opţiuni.

imagine

Un document inserat via Scribd arată ca mai jos. Acum rămâne Dvs să alegeţi care dintre cele 3 soluţii le alegeţi. După cum vă place player-ul dar şi facilităţile oferite.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Mircea spune:

    Am incercat si eu pe Box.com dar nu pot da share (open) si din acest motiv nu apare activata optiunea embeded. Ca alternativa eu folosesc Issuu.com care arata mult mai bine.

  2. moroshan spune:

    Eu folosesc de ceva vreme platforma http://www.slideshare.com . 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *