De relaxare: Swindler


Deştept joc! Dacă într-o vreme scriam foarte des despre jocurile Nitrome, iată că uneori mai uit de ele. Acum am descoperit din întâmplare Swindler, un joc care m-a făcut să mă gândesc la Sling, despre care am scris de muuuult, în 2006, aici, şi despre versiuni ulterioare în 2007 aici şi în 2008 aici. De fapt şi Nitrome a mai avut jocuri gen Sling – vă amintiţi de Canopy? Ok: după această pleiadă de “vechituri”, iată un joc nou ce împrumută ideea legănatului. Numele lui: Swindler. Eroul, aţi ghicit după banda neagră de pe ochi, e un hoţ.

imagine imagine

Că o fi Robin Hood din acest univers imaginat, că este un hoţ amărât, ne interesează mai puţin (copii: să nu deduceţi de aici că a fura e bine 😉 ). Important e să îl ducem la cufărul ţintă, în drum având şi nişte stele verzi de cules ca bonus. Eroul nostru atârnă de o “extremitate” probabil biologică, infinit de lungă. Cu săgeată în jos se tot lungeşte “firul”, iar cu săgeată în sus urcă (se scurtează “firul”). Dar avem şi săgeţile stânga şi dreapta care… rotesc universul! Corect! De aici posibilitatea de a-l duce pe eroul nostru cam pe unde dorim… şi pe unde se poate. Ca regulă generală reţineţi că ce e verde e ok, ce e portocaliu e periculos, mortal chiar.

Foarte rapid jocul se complică, ceea ce personal mi-a plăcut la nebunie. Nici un nivel nu seamănă cu altul, fiecare introducând elemente noi (gen duşmanii, trapele) dar şi strategii noi, pe care trebuie să le descoperim singuri. Nu vă faceţi iluzii: veţi fi “mâncat” des de chestiile scârboase portocalii, dar nivelul se reia imediat şi… perseveraţi! E genul de joc în care şi îndemânarea mânuirii tastelor (săgeţilor… mai apoi şi spaţiu), dar şi logica joacă roluri fundamentale. Succes!

imagine imagine imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *