Efectul Peel în WordPress


Nu cu mulţi ani în urmă a fost oarecum la modă efectul numit peel de afişare a unor reclame sau anunţuri de regulă în colţul din dreapta sus al unei pagini web. La timpul respectiv Radu a scris un articol indicând două moduri de implementare, pe de o parte cu o arhivă conţinând coduri şi fişiere specifice, pe de altă parte cu ajutorul unui plugin WordPress. Dat fiind faptul că am dorit să evidenţiez pe un site un anumit articol pentru o durată de timp mai îndelungată mi-am propus să apelez la efectul peel.

imagine

Cum pluginul WP prezentat în articolul amintit mai sus nu a primit comentarii pozitive am căutat şi am găsit o alternativă funcţionabilă. Deşi nu a mai fost actualizat de la sfârşitul anului 2010, am ales pluginul Page Peel pentru că este compatibil cu ultima versiune WP şi totodată este foarte simplu de configurat. Paşii necesari sunt următorii:

  1. Descărcaţi şi dezarchivaţi pluginul pe calculatorul dvs.
  2. Creaţi două imagini tematice în format jpg., una small.jpg cu mărimea de 75×75 pixeli şi cealaltă big.jpg de 500×500 pixeli. Ambele le puneţi în directorul pluginului, înlocuindu-le pe cele ale autorului.
  3. Încărcaţi pluginul pe server în directorul de pluginuri WP.
  4. După activarea pluginului veţi avea la dispoziţie unele opţiuni în submeniul Page Peel Options din meniul Setări. Linkurile spre imaginile proprii vor fi de regulă recunoscute automat (sau pot fi setate manual, dacă cele două imagini nu sunt preluate din directorul pluginului), dvs. trebuind să schimbaţi neapărat doar link-ul spre pagina recomandată.

Aceeaşi paşi sunt de urmat şi în cazul utilizării pluginului jQuery Page Peel.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *