Două situri pentru decupări online


Mi se pare cam stupid să decupezi online o fotografie când o poţi face local. Desigur: trebuie să ai un editor decent de imagini. Şi sunt atâtea bune şi mici. De exemplu un IrfanView e bun de ţinut aproape (eu de fapt îl folosesc curent, fiind viewer-ul implicit de imagini). Dar hai să spunem că eşti la un calculator fără vreun editor de imagini. De fapt cele două soluţii pe care am să le prezint mai jos au oricum avantaje, şi le vom vedea. Începem cu Croppola, un proiect cu nume interesant, dar care şi merge pe o idee interesantă.

imagine imagine

Pe scurt webaplicaţia se laudă că ştie să propună decupări… deştepte. “Croppola’s algorithms look at various aspects of the image that include, lighting, colors, sharpness, etc.”, ni se spune pe sit, astfel încât decuparea să fie una care să ajute fotografia. Pe de altă parte, autorii admit: “the algorithms are not smart enough (not just yet)”, aşa că uneori decuparea va tăia o faţă în două sau cine ştie ce. Oricum, nu disperaţi: dincolo de sugestia făcută, Dvs puteţi trage selecţia cum doriţi, iar când sunteţi mulţumiţi apăsaţi Download Cropped Images. De remarcat – din nou ceva ce nu prea vezi la alte situri – că poţi decupa simultan din mai multe fotografii încărcate.

imagine

A doua webaplicaţie, CutMyPic, poate opera la un moment dat pe o singură imagine. Unde iese soluţia în evidenţă este prin micile ajustări posibile: de la margini rotunde şi umbre la diverse filtre. Apăsaţi Preview pentru a vedea cam cum ar arăta imaginea finală. Când totul e ok, click pe Done! Simplu. Faptul că poate face decupări cu colţuri rotunjite cred că face soluţia atrăgătoare pentru cei care, de exemplu cu IrfanView sau alt editor de imagini, nu pot sau nu ştiu cum să facă.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Decupări online simple și rapide se pot face și cu Cropp.me: http://cropp.me/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *