Geek Uninstaller: simplu şi eficient


Majoritatea utilizatorilor de PC folosesc programe care necesită instalare. De fapt unele programe nu pot rula fără instalare. Dacă te saturi de vreunul îl dezinstalezi. Uşor de zis, adesea şi uşor de făcut. E mai greu din Control Panel şi mai uşor cu programe gen CCleaner, unul dintre puţinele programe cu care am rămas prieten după ani şi ani. O opţiune interesantă se dovedeşte a fi Geek Uninstaller. Abia după ce am făcut capturile de mai jos m-am prins că din View se poate opta şi pentru interfaţă în limba română.

imagine

În câteva secunde programul – care este portabil – afişează lista programelor instalate. Aşa am aflat că am 220 de programe instalate, ce ocupă aproximativ 7GB. Util este că putem vedea şi dimensiunea ocupată de program, precum şi data instalării. De ce e util? Pentru că cele trei coloane, Program Name, Size şi Installed On sunt clickabile, permiţând deci reordonarea. Astfel poţi vedea rapid ce program instalat ocupă muuult spaţiu, sau ce program l-ai instalat acum mulţi ani şi poate ai uitat de el. Observaţi apoi meniul contextual, care ne permite să dezinstalăm programul, forţat dacă este cazul. De apreciat că analizează urme lăsate după dezinstalare, ştergând ce e cazul (desigur, atenţie, asiguraţi-vă că ştiţi ce faceţi). Tot din meniu poţi ajunge rapid la folderul unde se găseşte programul, pe situl lui web sau să cauţi pe Google numele programului sau al companiei producătoare.

imagine

E simplu şi eficient. Adică are tot ce îi trebuie ca să ajungă un câştigător pentru publicul larg (chiar dacă nu şi pentru publicul foarte pretenţios).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Soryn-EL spune:

  Mulţumesc, mi-a găsit şi lucruri dezinstalate acum 9 luni din Add/Remove Programs sau cu CCleaner, iar acum mi-a şters ce mai rămăsese de la ele.

 2. alex spune:

  Iobit Uninstaller – la fel de bun poate ceva mai….

 3. jazz spune:

  Sterge si registrii dupa dezinstalare? E mai rapid decat Revo Uninstaller? Folosesc Revo de vreo 3 ani, dar parca e prea lent…
  CCleaner nu stie sa stearga automat si registrii dupa dezinstalare, deci inca lasa urme…

 4. morosanu spune:

  Iobit Uninstaller rămîne, de departe, „tăticul” dezinstalărilor perfecte 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *