Ataşamente în Google Disc şi utilizarea Google Disc


Google Disc începe să fie integrat cu tot felul de webaplicaţii, chiar şi care nu aparţin de Google. Ciudat: de exemplu fişierele ataşate ce le primeşti pe GMail nu le poţi transfera cu uşurinţă în Google Disc. Sunt aproape sigur că această facilitate o să apară cândva, nativ, dar pentru moment ne ajută o extensie: Gmail Attachments To Drive. După cum vedeţi în captură, după instalare – şi un refresh dacă aveţi GMail deschis – vom găsi Save To Drive, care face exact ce ne-am aştepta. Scurt şi la obiect!

imagine

Personal agreez această extensie pentru simplul motiv că uneori primesc emailuri cu fişiere ataşate importante: de la persoana X pot să am o sută de emailuri, dintre care o parte sunt cu ataşamente, şi o mai mică parte cu ataşamente importante. Salvarea în Google Disc a ce mă interesează mă scuteşte de căutarea unui ataşament important. Desigur, creşte spaţiul ocupat în Google Disc, dar pentru mulţi nu e (încă) o problemă. Dacă spaţiul se umple, ajungem ca la problema harddiskurilor: “unde o fi spaţiul meu liber? ce îl ocupă?” Trecem astfel la a doua extensie interesantă: Spanning Stats for Google Drive. După instalare, extensia cere desigur drepturi pentru a putea accesa Google Disc. Apoi oferă diverse statistici, printre care şi cea ilustrată mai jos.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. UcraD spune:

    Foarte utila prezentarea ta,dar as dori o informatie daca este posibil. Ea se refera la Google Vrive. Daca descarc de exemplu extensia tv online sau radio online care se gasesc in magazinul de la Crome, pot urmari sau asculta programele fara a descarca de exemplu sopcast…
    Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *