Pluginuri WordPress cu mult jQuery


În ultimul timp am observat faptul că la căutarea unui plugin WordPress evit tot mai des să scotocesc prin mulţimea de resurse oferite în directorul oficial de pluginuri şi încerc să merg pe mâna unui autor ale cărui pluginuri le-am utilizat deja, în speranţa că acesta are în portofoliul său un plugin cu o funcţie utilă mie. Astfel că unul dintre profilurile pe care le vizitez regulat este cel al lui remix4. Deşi nu sunt date prea multe informaţii, se pare că este vorba despre o firmă de design şi programare din Bangkok, Thailanda, relevantă este însă participarea lor în comunitatea WordPress.

imagine

Toate pluginurile din profilul amintit mai sus sunt disponibile şi pe site-ul firmei/agenţiei. Un rol important în munca lor de programare îl joacă propriile scripturi jQuery. Cu ajutorul acestora se reuşeste o mai bună şi frumoasă implementare a funcţiilor dorite. Deşi pluginurile sunt disponibile şi setabile ca widget-uri cu multe opţiuni, ele nu trebuie neapărat să rămână statice în sidebar, ci pot fi afişate în oricare loc al paginii web, ele suportând funcţia de float sau slide.

 • Cu Slick Contact Forms aveţi la îndemână un plugin/widget care creează un formular de contact. Acesta cuprinde trei câmpuri cu date şi unul cu text.
 • Floating Tweets este un plugin care pune la dispoziţie un widget pentru afişarea ultimelor ştiri postate pe canalul propriu din Twitter.
 • Slick Social Share Buttons listează o serie de butoane spre diferite servicii de socializare (Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, Digg, Delicious, Reddit, Stumbleupon şi Pinterest). Sunt indicate şi date statistice referitoare la numărul de accesări.
 • Social Media Tabs reuneşte postările dvs. de pe diferite servicii de socializare compactate într-un singur widget.
 • Următoarele 6 pluginuri se adresează în special celor care doresc să îşi personalizeze cât mai mult navigarea cu ajutorul meniurilor pe mai multe nivele. Sunt posibile o mulţime de variaţiuni, capturile de ecran (Screenshots) adăugate la fiecare plugin în parte vorbesc de la sine. Iată lista cu linkurile: jQuery Vertical Accordion Menu, jQuery Slick Menu, jQuery Vertical Mega Menu, jQuery Mega Menu, Floating Menu şi jQuery Drill Down iPod Menu.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. pety spune:

  Foarte util.

 2. Cristi spune:

  Util acest articol, multumesc. Chiar cautam un plugin pentru un meniu stufos si imi place JQuery Accordion Menu Widget.

 3. Dan spune:

  Salut, am si eu nevoie de un sfat/pont. Vreau sa fac un db de nume + telefoane si mi-ar trebui un plugin ptr cautarea in acel db dupa telefonul inclus in campul de cautare.
  Categoria nu trebuie afisata pe blog ci doar rezultatul cautarii.
  Iar la final in cazul in care nu exista acel numar de telefon sa apara posibilitatea adaugarii acelui telefon (deci camp ptr nume si activarea de catre administrator).
  Formularul l-as vrea intr-o pagina vizibila.

  Multumesc de suport.
  Numai bine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *