SpaceSniffer şi SpaceMonger


Dacă anterior am vorbit de o soluţie pentru a afla ce consumă spaţiul din Google Disc, vă invit acum să vedem două soluţii foarte similare pentru a vedea ce ocupă spaţiul pe harddisk. Ştiu, ştiu, am mai pomenit în trecut tot felul de soluţii (exemplu 1 şi 2), dar cele două soluţii merg pe altă metodă de vizualizare. În loc să o explic în cuvinte, vedeţi capturile şi veţi înţelege. Modul tree îl descopăr acum mai puţin efectiv decât acest mod să îi spunem tile. Am stat vreo 30 de minute identificând fişiere uriaşe, uitate pe ici pe colo pe calculator, şi, mamă!, ce bucuros am fost de spaţiul câştigat.

imagine

Am să încep cu SpaceSniffer, care, faţă de data când scriu, a fost actualizat recent. Interfaţa o vedeţi mai sus. Cu un click, pot afla detalii dacă nivelul în adâncime nu mă satisface. Dar găsesc rapid ce îmi ocupă spaţiu, căci “dalele” au mărime după cât de mult spaţiu ocupă. Unde mai pui că pot şterge direct din interfaţa programului, sau să explorez în Explorer pentru a mă lămuri despre ce este vorba. Similar este SpaceMonger, un program devenit comercial, dar dacă urmaţi linkul tocmai dat, click pe tabul Free Software şi derulaţi în jos până la versiunea 1.4.0, ultima gratuită. Acesta e mai vechi, deci are o faimă mai mare, dar, subliniez, e din 2000. Alegeţi Dvs unul dintre cele două: garantat veţi găsi rapid unde s-a dus spaţiul liber de pe HDD. Să nu uit: ambele sunt mici şi portabile, adică nu cer instalare. Depozitaţi executabilul undeva unde să ţineţi minte şi gata.

imagine

PS: Am aflat de programe din articolul The 10 Best Free Tools to Analyze Hard Drive Space on Your Windows PC (şi din comentariile la el).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. morosanu spune:

    A picat la ţanc! Mssssss, maestreeeeee. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *