Password Chameleon


Personal folosesc KeePass şi m-am obişnuit să îl lansez când am nevoie de parole pe care nu le pot reţine (şi nici nu sunt salvate în navigator). Pe de altă parte sunt şi soluţii mai simple şi nu neapărat mai puţin sigure. Idealul e să ai o singură parolă pe care să o poţi folosi pe toate siturile… fără să fie aceeaşi parolă peste tot. Cum aşa? Generând din combinaţia parolă unică + nume sit = parolă diferită per sit. Poate vă amintiţi de bookmarkletul SuperGenPass, prezentat acum vreo doi ani.

imagine

Astăzi însă vă propun să ne oprim la un sit: PasswordChameleon.com, care merge exact (sau tocmai) pe această idee. Folosiţi o singură parolă (nu folosiţi numele Dvs ci, dacă tot e una, măcar să fie serioasă, gen par01aa$tan11ovagh1c1N1MEN1 – parola-asta-nu-o-va-ghici-nimeni) şi generaţi parole per sit indicând numele sitului. Ca să fiţi constanţi, folosiţi mereu numele domeniului (adică facebook.com şi nu www.facebook.com). Acum apare desigur întrebarea: dar dacă situl dispare mâine? Problema nu este aşa gravă căci:

  1. aţi putea să vă notaţi undeva parolele generate, precum în KeePass
  2. la majoritatea siturilor se poate solicita o parolă nouă
  3. puteţi descărca o aplicaţie pentru Windows şi ea va rămâne pe calculator… cât timp o ţineţi Dvs

Ca un minus, am sesizat unele cazuri când parola generată pe sit diferă de cea generată de program, ceea ce e un bug deosebit de idiot. În partea bună, ar fi important de subliniat că parolele se generează în navigator, nu pe server, ceea ce înseamnă că parola Dvs secretă şi unică nu se transmite prin internet. Există şi o aplicaţie pentru Android oferită de Password Chameleon, dar la 5.5 lei. În rest totul e gratuit (webaplicaţia, programul…).

PS: Vreţi să vedeţi când de bune sunt parolele generate de Password Chameleon? Vedeţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *