Instrumente (aşa’i spune) pentru Chrome


Pentru webmasteri în primul rând, dar publicul se extinde şi la alţi internauţi, extensia Instrumente pentru Chrome poate fi foarte utilă. Numele extensiei este exact cum aţi văzut: Instrumente. Probabil aţi intuit deja că autorul extensiei este un român, Ştefan Petre, iar extensia lui a fost deja semnalată pe câteva situri mai importante de limbă engleză. Aşa am aflat şi eu despre ea, de fapt. În testele mele extensia nu s-a comportat chiar perfect, dar să presupunem că se lucrează la ea şi va fi îmbunătăţită.

imagine

Extensia Instrumente include o serie de… instrumente de lucru pe text, cu texte. De exemplu primul tab, Text, ne permite ca, dând un text, să îl transformăm tot în litere mari sau în litere mici, dar şi alte operaţiuni. Tabul Lorem Ipsum la mine nu a mers deloc. Cât priveşte tabul Password e ilustrat mai sus: bifaţi după bunul plac, indicaţi o dimensiune, şi imediat aveţi o parolă generată aleator. Urmează apoi instrumente dedicate webmasterilor: ascunderea adresei de email într-un link de pus într-o pagină web, verificarea unui expresii regulare sau aranjarea codului (“înfrumuseţarea” lui) sunt câteva exemple. De fapt Grid nici nu ştiu ce face, şi aici e o problemă căci documentaţia lipseşte.

Dacă vreunul sau mai multe dintre instrumentele incluse în Instrumente vă sunt des de ajutor, folosiţi extensia şi vă va fi mai uşor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *