Facebook: Journey of Jesus


Câteva precizări. Mai întâi: nu am mai jucat până acum jocuri pe Facebook. Fac icter când îmi apar pe perete “Ghiţă are nevoie de trei vaci” sau altele asemenea. Nu, nu critic pe fanii jocurilor Facebook, doar că mi-ar place o mai bună controlare (de către ei) a ce îmi publică mie pe perete jocurile lor. Pe de altă parte m-am întrebat dacă nu cumva uneori jocurile publică fără un accept explicit – se poate şi asta. Cum necum, am evitat acest univers. Totuşi, ieri am scris pe Catholica.ro despre un joc religios de pe Facebook şi nu m-am abţinut să nu îl testez.

imagine imagine

Acum precizarea a doua. Nu semnalez acest joc cu intenţii prozelite 😉 . Dar nici nu am să evit subiectul pentru că e religios. Aşa că să vedem despre ce este vorba. Jocul se numeşte Journey of Jesus: The Calling şi firma producătoare este la al doilea titlu de acest gen după The Journey of Moses. Dacă în primul joc erai chiar Moise, în acesta eşti un om oarecare, ce află despre Isus şi devine implicat în diverse acţiuni, fie legate de viaţa Lui, fie de parabolele Lui (de exemplu treci prin parabola talanţilor ca unul dintre cei care primeşte talanţi de la stăpân şi îi multiplică bine). Ca prim joc pe Facebook mi s-a părut interesant, dar admit că şi frustrant. Orice faci, costă o unitate de energie. Acestea se refac greu (prin trecerea timpului), excepţie din când în când, când eşti răsplătit cu vreo 20 de unităţi (sau când ai “prăjiturele” de mâncat). Acest fapt fragmentează jocul, pentru că sau scoţi bani din buzunar, sau aştepţi câteva ore ca să mai poţi juca.

imagine imagine

De ce ar face bani un joc creştin? Autorii spun că banii sunt îndreptaţi spre o fundaţie ce ajută copii în situaţii dificile. Aceasta poate îi face pe unii mai generoşi, şi atunci cu câţiva dolari primeşti energie ca să mai progresezi în joc. Ce ai de făcut? Foarte multe şi diverse: să culegi lemne, flori şi altele; să omori păianjeni sau să faci curat; să sapi, să faci focul, să vorbeşti cu unul şi altul… Ceva logică e necesară, dar fără să vorbim de un joc care să lucreze materia cenuşie. Ba dimpotrivă, cade adesea în repetitiv, şi ajungi să îţi termin toate energiile săpând în nisip sau alte sarcini plictisitoare. Pe de altă parte, evident jocul punctează cu mesaje din Evanghelii, în partea sa educativo-spirituală. L-aş fi dorit mai provocator… Cât priveşte dimensiunea socială, credeţi-mă că am evitat-o. Eşti pas de pas invitat să comunici prietenilor în ce stadiu ai ajuns şi de ce ai nevoie: nu am explorat această direcţie, dorind să nu agasez pe alţii cu faptul că mie îmi trebuie nişte “prăjituri” ca să am energie mai mult.

Şi închei cu ceea ce nu este un trailer, dar e pe aproape: o videoştire despre joc.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *