Vremea pe Android cu Weatherlove & Recast


Odată cu apropierea verii încep să mă interesez tot mai mult de datele meteo, căci nu îmi place să mă surprindă ploaia în timpul unui grătar sau a unei beri în grădina de vară :). Cum nu prea am încredere în informaţiile furnizate la radio din oră în oră şi nefiind un tip cu memorie auditivă, m-am orientat spre serviciile meteo oferite pe diferite canale web. În ultimul timp apelez tot mai des, mai ales în cazul unor deplasări, la aplicaţii şi widgeturi instalate pe smartphone. Două dintre acestea, specializate pe afişarea datelor meteo în funcţie de locaţia aleasă, doresc să le prezint în continuare.

imagine

Weatherlove a fost prima aplicaţie de gen pe care am utilizat-o, dând de ea după o căutare mai amănunţită în directorul Google Play. După descărcare şi instalare pot fi setate o serie de opţiuni generale, ca formatul ceasului şi a datei afişate, intervalul de update, scara de temperatură (Celsius sau Fahrenheit), locaţia dorită, precum şi opţiuni legate de vizualizarea celor 6 widget-uri suportate (de ex. transparenţa fundalului). Prognoza oferită acoperă până la patru zile calendaristice. Aplicaţia suportă mai multe limbi de circulaţie internaţională, din păcate limba română nu se regăseşte între acestea.

Aplicaţia Recast este de data recentă, încă în faza de dezvoltare (actualmente versiunea beta 3). Ea nu este disponibilă în directorul oficial, ci fişierul .apk trebui descărcat şi instalat separat pe smartphone. Înainte de aceasta însă trebuie bifat în Android opţiunea care permite descărcarea aplicaţiilor din surse nesigure. Nu este o opţiune în general recomandabilă dar în acest caz puteţi face o excepţie, căci aplicaţia merită. Ea pune la dispoziţie o muuulţime de setări pornind de la cele suportate de aplicaţia amintită mai sus până la selectarea sursei de date meteo (Google Weather sau World Weather Online) sau alegerea unui anumit font sau a unui set de iconiţe ş.a.m.d. Iar aceste opţiuni sunt oferite la fiecare dintre cele 6 widgeturi în parte. Recast poate fi folosită şi pe o tabletă.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Flavius spune:

  Mai există, o altă aplicaţie (pe care o folosesc eu) numită Beautiful Widgets (care în schimb, este pe bani).
  Această aplicaţie conţine o serie de widgeturi, iar cele legate de vreme arată foarte bine, au foarte multe animaţii în funcţie de starea vremii şi au multe opţiuni de personalizare. Acestea îşi iau datele de la AccuWeather.

 2. Klaus spune:

  Din zecile de aplicatii meteo testate recomand Fancy Widgets.

 3. Gabriel spune:

  Un widget cu vreme, ora si calendar nu exista? Tot am cautat si nu am reusit sa gasesc. Imi placea foarte mult tipul de widget din telefoanele HTC, widgetul cu vremea, dar de pe telefoanele cu Windows Mobile, caci cele de pe Android au ramas fara calendar.

 4. jürgen.toth spune:

  O aplicaţie interesantă pentru afişarea vremii (mai ales prin partea grafica) este şi Aix Weather Widget: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.veierland.aix

 5. jürgen.toth spune:

  Aplicaţia Recast este disponibilă acum şi în directorul oficial Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phase2i.recast

 6. jürgen.toth spune:

  O aplicaţie alternativă cu critici bune şi actualizatăr recent este şi 1Weather: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.handmark.expressweather


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *