iPhone-ul ca mouse, tastatură şi webcam


Mamă, ce de posibilităţi se deschid! Am citit recent pe Hongkiat articolul How To Turn Your IPhone Into A Temporary Keyboard And Mouse. Nu mi-a venit să cred, aşa că am testat. Este nevoie de un program de instalat pe calculator, pe care îl luaţi de aici. Apoi desigur de o aplicaţie pentru iPhone, pe care o găsiţi aici. După ce acestea două instalate nu mai trebuie decât să comunice 🙂 . Iar pentru comunicare va fi simplu pentru că “serverul” la care vă conectaţi va purta implicit numele calculatorului Dvs (de exemplu la mine scrie Radu-HP, căci aşa se pare că l-am botezat la instalarea Windows-ului).

imagine imagine

Şi ce urmează e magic: ai o suprafaţă maaare ce se comportă ca un touchpad, aşa că poţi să deplasezi mouse-ul, ba şi să dai click stânga, centru şi dreapta. Cool! Şi ce m-a uimit suplimentar e că poţi deschide tastatura în aplicaţia iPhone şi să scrii… în Windows. Deci cu această aplicaţie ai mouse şi tastatură wireless! Eu aşa îmi amintesc că am scris cândva pe CNet.ro despre o aplicaţie pentru Android ce permitea controlarea mouse-ului… dar nu mai găsesc. Oricum, din aceeaşi sursă am citit şi despre How To Turn Android Device Into Keyboard And Mouse. Nu mai este Logitech acum implicat în soluţie, dar cred că merge bine (nu am testat, doar soluţia de iPhone am verificat-o), şi pe aceeaşi idee: aplicaţie PC şi aplicaţie Android. Să vedem un clip de prezentare: nu e de mare calitate video, dar e impresionant ca demonstraţie.

Şi să mergem mai departe: am lămurit iPhone ca mouse şi ca tastatură. Dar pe post de webcam? Dacă mergeţi rapid s-ar putea să mai prindeţi Wi Camera pe 0 lei. Oferta e cică valabilă trei zile, dar îmi seamănă cu anunţurile de la magazin: “revin în 10 minute” – ok, dar ai plecat de 1 minut sau de 9 minute? În fine, să zicem că aţi pus mâna pe aplicaţie (altfel e 1usd, nu e capăt de lume). După ce porniţi aplicaţia veţi vedea o adresă web: folosiţi-o cu un program ce suportă protocolul rtsp, precum VLAN. Am testat, vă daţi seama, şi merge de minune. Am dus iPhone-ul într-o altă cameră, iar de la calculatorul meu aveam transmisiunea video. Cool! Nu vă spun ce farse le-am făcut copiilor şi cu prima aplicaţie (mouse+tastatură) şi cu aceasta (webcam) căci sigur vă duce mintea la vreo duzină de scenarii. Hehe…

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *