Print Friendly and PDF Button pentru WordPress


Ieri am vorbit despre CleanPrint, iar azi vedem o alternativă. Nu mai reiau argumentele cu “la ce bun un astfel de plugin?” Aici pe CNet.ro, mă repet totuşi, nu prea îşi are sensul. Pe alte situri poate fi chiar obligatoriu! Deci alternativa la care ne oprim acum este Print Friendly and PDF Button. E mai bun decât primul? Depinde de gusturi. Ceea ce v-am prezentat ieri oferă mult mai mult decât pluginul de astăzi. Dar uneori mai puţin poate fi exact ce îţi trebuie. Şi acest plugin îţi permite imediat după instalare să ai un buton care, odată apăsat, oferă ceva ca mai jos.

imagine

Observaţi deja din captură că s-a luat esenţialul, fără designul “extern” părţii efective cu articolul. În plus poţi să trimiţi ceea ce s-a selectat automat la imprimantă, în fişier PDF sau prin email. Dacă simţi că e cazul, mai poţi şterge din conţinutul deja selectat, după cum poţi şi să elimini imaginile dar şi să micşorezi fontul. Mi-ar fi plăcut ca la pluginul anterior să poţi să afli în câte pagini se încadrează ce ai la un moment dat. În schimb am apreciat că se inserează mai uşor unde vrei tu în temă, folosind desigur calea “manuală”, ce îţi dă un cod pe care să îl foloseşti cu grijă în fişierele temei. Mai mult nu ar fi de spus. Reţineţi că prima opţiune poate mai mult decât aceasta secundă, dar testaţi-le eventual pe amândouă şi alegeţi ce vă slujeşte mai bine. De fapt pe cititorii Dvs mai bine.

imagine

PS: Dacă vă sună cunoscut Print Friendly poate fi pentru că am scris în 2009 despre situl ce oferă acest serviciu dincolo de WordPress. Revedeţi vă rog PrintFriendly: nu mai tipăriţi elemente nedorite.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *