Descărcarea de cărţi de pe Google (II)


Eu unul salivez după multe cărţi de “dincolo”. Şi când spun “dincolo” mă refer atât geografic (în special dincolo de ocean) cât şi financiar (la “continentul” celor ce îşi permit cărţi între 15 şi 50usd de exemplu). Când mai prind o ieşire peste graniţă mai cheltui câte o sută de euro pe o mână de cărţi, dar asta se întâmplă rar. Şi uite aşa, admit că sunt şi în căutarea de metode ne-ortodoxe pentru a pune mâna pe anumite cărţi. Poate vă amintiţi de articolul Descărcarea de cărţi de pe Google de acum doi ani. Azi vă propun o alternativă. Da, e evil, după cum şi domeniul soluţiei o spune 🙁 .

imagine

Sursa este acelaşi Google Cărţi, unde se găsesc multe cărţi, o parte cu previzualizare. Doar că aceasta îşi are limitele ei: frunzăreşti câteva pagini şi apoi ţi se spune: “ţi-ai atins norma pe azi, ia o pauză!” Mai poţi încerca a doua zi, dar e frustrant, pe lângă ineficient. Diversele soluţii care există, ca programe sau webaplicaţii, reuşesc să descarce o bună parte din cărţi, scutindu-ne de efortul “hai să văd azi ce pagini mai reuşesc să văd”, dar nu şi de timpii de aşteptare. De o vreme am început să apelez la Bookworm, un serviciu care cine ştie câtă viaţă va avea… Punctul de pornire este linkul unei cărţi în Google Cărţi, pe care îl puneţi în câmpul vizibil în captura de mai sus, apoi apăsaţi pe Add. Puteţi reveni din când în când să vedeţi progresul, dar va dura zile, poate chiar o săptămână, până să se descarce cam cât se poate descărca.

Poate că sunt şi cazuri în care descarcă 100% din carte, dar pentru cărţile dorite de mine a fost mereu un procent de pagini blocate. Vedeţi mai jos cum la o carte de 136 de pagini, 19 apar ca blocate, iar din restul de 117 a adus pentru moment 115. Procesul de descărcare e încă activ, aşa că poate se vor descărca şi celelalte două. Apoi, nu ştiu sigur, poate că repunând cartea pe activ (ea trece pe inactiv după o vreme) o să mai încerce şi pentru cele 19 pagini blocate. Atenţie! La 7 zile după ce o carte a fost descărcată (cât s-a putut) va fi automat ştearsă! Trebuie deci să fiţi atenţi la emailuri (va trebui să vă creaţi un cont şi indica o adresă de email), căci veţi fi notificat când o carte e descărcată. Puteţi atunci opta pentru împachetarea ei ca PDF, sau ca o arhivă de imagini. Pentru că, atenţie, cărţile pe Google apar ca imagini şi aşa se descarcă. Deci nu vă aşteptaţi la text selectabil cu mouse-ul din PDF. Dar există OCR-uri pentru aşa ceva.

imagine

Una peste alta, eu sunt mulţumit. E mai mult decât nimic. Desigur, e frustrant să ai o carte, să citeşti 30 de pagini una după alta şi pagina 31 să lipsească. Dar depinde de cărţi. La unele te poţi bucura de acel 90% descărcat şi gata. Soluţia perfectă nu este decât… cumpărarea cărţii. Când Amazon.ro va fi funcţional, iar salariile noastre vor fi mai aliniate restului lumii… nu?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (11 evaluări, media: 4,82 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *