Google nu a uitat de Chromebook


“Anul trecut anunţam un nou fel de computer. Acesta este pasul următor.” Aşa începe anunţul proaspăt făcut de Google, care ne arată că nu au uitat de Chromebook-uri. Unii poate îşi amintesc că am scris unu două materiale în mai 2011, şi poate cei mai mulţi îşi amintesc reclama cu tipul ce lucra la un Chromebook, îi era distrus, lua altul şi continua de unde a rămas… şi iar îi era distrus, şi tot aşa. După un an produsul tot nu va părea fezabil multora, dar clar e mai de înţeles acum, când nu doar că avem Google Disc, dar deja atâtea lucruri ne sunt în aer in the cloud.

imagine

Noile Chromebook-uri pot fi luate din câteva ţări. Aşa, ca să merg aproape, am ales Italia, unde acest calculator îl putem lua la 450 euro, deci la vreo 2.000 lei. Monitor 12,1". Procesor: Intel® dual-core ATOM N570. Memorie RAM: 2 Gb DDR3. Hard disk : 16 Gb SSD. Merită? Cred că preţul e încă prohibitiv. Ca un laptop secundar mi-ar place să am aşa ceva… admit. Şi am să vă las cu două clipuri care poate o să vă facă să gândiţi la fel. Sunt curios de opiniile voastre. După mine ideea a făcut ceva paşi, iar sistemul de operare – putem să îi spunem aşa fără rezerve – e tot mai atractiv.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. cgherman spune:

  ChromiumOS poate fi descarcat de aici:

  http://chromeos.hexxeh.net/

  Asa ca consider ca pretul de 450 euro pe un laptop cu asa specificatii e cam piperat.

 2. Sorin spune:

  S-or imbatat de succes si acuma si-or luat lumea in cap. Pretul este exagerat de mare, respectiv la facilitatile care le are, stocare 16 GB SSD(!) adica un simplu flash de memorie cu pretentii de „SSD” si 2 GB de RAM, la care se adauga un monitor infim de 12,1″. Daca ma uit mai atent la componente, seamana cu un notebuk stors de componente si vindut sub marca Google ca fiind ceva super-nemaipomenit. Ideea este interesanta, dar nu cu 450 euro. Cel mult 100 dolari as fi dispus sa dau, mai mult nu face !!

 3. radu.capan spune:

  Hehe. La 100usd l-as lua cu ochii inchisi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *